12. 2. 2022

V Ligi NLB dve zmagi za gostitelje, dve za goste

V soboto je bilo rokometno dogajanje v Ligi NLB znova pestro. Na štirih obračunih so zmage vpisali rokometaši Kopra, Rika Ribnice, SVIŠ Ivančne Gorice in Slovenj Gradca 2011.

Primorci so si že v prvem polčasu priigrali prednost šestih zadetkov pred ekipo LL Grosista Slovana, ki je do konca niso zapravili (32:29). Ribničani so se v drugem delu obračuna s Herzom Šmartnim otresli njihovega pritiska in zmagali s 35:27. Na domačem parketu so zanesljivo predstavo prikazali rokometaši SVIŠ Ivančne Gorice, ki so s 32:24 premagali Ljubljančane. Zasedba Slovenj Gradca 2011 pa je zmago slavila na gostovanju v Dobovi. Od tekmecev so bili boljši s 35:31.

Derbi 14. kroga Lige NLB med Gorenjem Velenjem in Trimom Trebnjim je prestavljen.

Drugi del prvenstva sta zasedbi Maribora Branika in Celja Pivovarne Laško odprli že pretekli teden. Štajerski derbi so s končnih 30:24 dobili rokometaši iz knežjega mesta. Petkov obračun med ekipama Urbanscapa Loke in Jeruzalema Ormoža pa je pripadel gostiteljem (28:22).

LIGA NLB, 14. KROG:

sobota, 12. februarja:
RD KOPER : RD GROSIST SLOVAN 32:29 (20:14)
Breznikar 6, Kete in Konjevič po 5; Tufegdžić 15 (5), Gabrieri 5.


Koprčani so tekmece, s katerimi so bili pred dvobojem sosedje na lestvici, strli z dobro predstavo v drugi polovici prvega polčasa. Nadaljevanje je bilo bolj enakovredno, a gostom ni uspelo ujeti zaostanka šestih golov po prvih 30 minutah.
Po dokaj izenačenem začetku so Koprčani pri izidu 13:11 v 20. minuti do konca prvega dela dosegli še sedem zadetkov, gostje pa tri in rezultat ob odmoru je bil 20:14.
Ta prednost gostiteljev je bila na koncu dovolj za zmago. Rokometaši LL Grosista Slovana so v drugem polčasu sicer prišli do treh golov zaostanka (19:22 in 22:25). Tik pred koncem je bil izid 31:29, a je gostom za morebiten preobrat zmanjkalo časa.
Najboljši strelec pri ekipi Kopra je bil Bor Breznikar s šestimi goli, na drugi strani pa je strelsko močno izstopal Aleksa Tufegdžić s 15 zadetki.
V prihodnjem krogu bo LL Grosist Slovan gostil Jeruzalem Ormož, Koper bo gostoval pri Riku Ribnici.

IZJAVI PO TEKMI

Bojan Čotar, trener Kopra:
"Čestitam fantom za zmago. Predstava pa je bila toplo-hladna. Prvi polčas je bil veliko boljši kot drugi. Je pa res, da smo imeli kar nekaj problemov v zadnjih 14 dneh. Ekipa LL Grosista Slovana se je v drugem polčasu vrnila. Najbolj pomembni sta dve točki, predvsem zaradi vseh težav, tudi sam sem bil v zadnjem tednu odsoten."

Aleksa Tufegdžić, rokometaš LL Grosista Slovana:
"Tekmo smo odlično otvorili in vodili, vendar so nas napake v napadu stale izgube vodstva in zaostanka ob polčasu. V drugem polčasu smo se uspeli vrniti v dvoboj, vendar nam je zmanjkalo nekaj sreče in nekaj osredotočenosti in ekipa Kopra je prišla do zaslužene zmage."

RD HERZ ŠMARTNO : RD RIKO RIBNICA 27:35 (12:14)
Cirar, Avsec, Jerina in Grum po 5; Miličevič 7 (2), Žagar in Pucelj (1) po 5.

Igralec tekme: Uroš Miličevič (RD Riko Ribnica)


Obračun ekip Herza Šmartnega in Rika Ribnice se je razpletel po pričakovanjih. Gostitelji so bili konkurenčni v prvem delu. Po začetnem vodstvu (3:2) so imeli dolgo časa zaostanek dveh golov, občasno pa se približali na zadetek zaostanka. Rezultat ob polčasu je znašal 14:12 v korist Ribničanov.
Nadaljevanje je bilo nato v znamenju gostov. Ti so po znižanju izbrancev Aleša Šmejca na 15:16 v desetih minutah pobegnili na 24:18 in že takrat je bilo jasno, da bodo gostitelji težko prišli do presenečenja. Pred koncem tekme so gostje povedli za deset golov (32:22), na koncu pa zmagali s 35:27.
Za zasedbo domačih so po pet golov dosegli Benjamin Cirar, Tim Jerina, Jaka Avsec in Janez Grum, pri zmagovalcih je bil s sedmimi zadetki najboljši strelec Uroš Miličevič.
V prihodnjem krogu bodo rokometaši Herza Šmartnega gostovali pri Celju Pivovarni Laško, ekipa Rika Ribnice bo gostila Koper.

IZJAVI PO TEKMI

Midhad Muratovič, vratar Herza Šmartnega:
"Prva domača tekma po novem letu, ki smo jo komaj čakali. Do 40. minute smo se zelo v redu držali, potem pa smo naredili preveč manjših napak. Za nami je prišla utrujenost in slaba realizacija v napadu. Malce je padla tudi obramba in na koncu je ekipa Rika Ribnice zasluženo slavila zmago."

Robert Beguš, trener Rika Ribnice:
"Ne glede na to da se Herz Šmartno bori za obstanek, niso naivni. Imajo nekaj dobrih posameznikov in izjemno tranzicijo v igri, iz katere dosežejo veliko lahkih golov. Takšne tekme so v bistvu zahtevne, čeprav je kakovostna naši strani, ampak vseeno moraš zmagati. Ves obračun smo bili v prednosti in mislim, da smo zasluženo zmagali."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : MRK LJUBLJANA 32:24 (14:9)
Zavodnik (2) in Vidmar po 8; Batagelj in Lukman (1) po 4.

Igralec tekme: Simon Vidmar (RK SVIŠ Ivančna Gorica)


Rokometaši SVIŠ Ivančne Gorice so v dvoboju z dna lestvice Lige NLB premagali zasedbo Ljubljane in ji z dveh pobegnili na štiri točke razlike. Gostitelji, ki so bolj ali manj prevladovali celo tekmo, so vpisali četrto zmago, Ljubljančani pa 12. poraz.
Sam začetek obračuna ni napovedal takšnega razpleta, saj so gostje bolje začeli in povedli z 2:0. Nato se je tehtnica hitro začela prevešati na stran izbrancev Aleksandra Polaka, ki so polčas dobili s petimi goli razlike (14:9).
V drugem delu dvoboja so to še povečali. Hitro so pobegnili na sedem zadetkov (22:15), večkrat pa vodila tudi za deset golov. Tako je bil zmagovalec znan že nekaj časa pred iztekom 60. minute.
Denis Zavodnik in Simon Vidmar sta bila z osmimi goli najboljša strelca domače zasedbe, Mark Batagelj in Jure Lukman sta pri gostih zabila štirikrat.
Ekipa SVIŠ Ivančne Gorice bo v 15. krogu gostovala v Slovenj Gradcu, rokometaši Ljubljane pa bodo gostile Maribor Branik.

IZJAVI PO TEKMI

Simon Vidmar, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice:
"Začeli smo dobro. Hitro smo si priigrali nekaj zadetkov prednosti. Igro smo tako v obrambi kot v napadu le še stopnjevali in tekmo z veliko razliko varno pripeljali do konca. Lepo je bili znova nazaj, sploh pred domačim občinstvom. Upam, da bomo nabrali vsaj še nekaj točk."

Žiga Rebevšek, rokometaš Ljubljane:
"Tekma je bila zahtevna. Želeli smo si zmage. Na začetku smo bili enakovredni tekmeci, v drugem polčasu pa smo popustili. Razlog za poraz je morda menjava trenerja. Na njegov sistem se še navajamo. Nismo še povsem pravi. Mislim, da bomo morali sami pri sebi premisliti, česa si želimo. S pravim pristopom lahko naš cilj dosežemo."

RK DOBOVA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 31:35 (14:16)
Šafranko 10 (1), Dragan in Nešič po 6; Jezernik 13 (5), Golčar 5.

Igralec tekme: Teo Jezernik (RK Slovenj Gradec 2011)


V Dobovi sta se srečali ekipi, ki sta imeli doslej enak točkovni izkupiček. Tudi na igrišču je bilo precej izenačeno, vendarle pa so bili gostje večino časa v rahli prednosti. V 24. minuti so Slovenjgradčani prvič pobegnili za tri zadetke (13:10), ko je zadel Vid Levc, Teo Jezernik pa je nato še povečal naskok (14:10). Do polčasa je gostiteljem uspelo prepoloviti zaostanek (14:16).
V drugem delu je bilo podobno. Gostje so bili večino časa v prednosti, so se pa rokometaši Dobove približali tudi na zadetek (22:23), a nazadnje v 50. minuti. Potem je prednost spet narasla na tri gole, le malce pred koncem pa je Jezernik poskrbel za sploh najvišje vodstvo na tekmi (35:30).
Prav Jezernik je bil najboljši strelec tekme s 13 goli. Rudolf Zvonimir Šafranko jih je pri gostiteljih zbral deset.
Dobova bo v 15. krogu gostovala v Trebnjem, Slovenj Gradec pa bo gostil SVIŠ Ivančno Gorico.

IZJAVI PO TEKMI

Andraž Dragan, rokometaš Dobove:
"Na žalost se je poznala odsotnost številnih igralcev. Ni bilo prave borbe in energije. Na domačem terenu bi morali igrati na višji ravni. Tečki gresta na Koroško."

Teo Jezernik, rokometaš Slovenj Gradca 2011:
"Prišli smo na gostovanje v Dobovo in pričakovali zahteven obračun, kar smo tekom tekme tudi občutili. Na srečo smo izkoristili spretnosti in izkušnje. Domov gremo z novima dvema točkama."


Še sledi:

prestavljeno:
RK GORENJE VELENJE : RK TRIMO TREBNJE


Že odigrano:

sobota, 5. februarja:
RK MARIBOR BRANIK : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:30 (12:12)


petek, 11. februarja:
RD URBANSCAPE LOKA : RK JERUZALEM ORMOŽ 28:22 (12:8)

LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 14 13 1 0 27
2 RK TRIMO TREBNJE 12 10 2 0 22
3 RD RIKO RIBNICA 14 9 1 4 19
4 RD URBANSCAPE LOKA 14 9 0 5 18
5 RK GORENJE VELENJE 13 8 1 4 17
6 RD KOPER 14 7 1 6 15
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 14 6 1 7 13
8 RD LL GROSIST SLOVAN 13 6 1 6 13
9 RK MARIBOR BRANIK 14 5 1 8 11
10 RK DOBOVA 14 5 1 8 11
11 RK JERUZALEM ORMOŽ 13 4 2 7 10
12 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 14 4 0 10 8
13 MRK LJUBLJANA 14 2 0 12 4
14 RD HERZ ŠMARTNO 13 1 0 12 2