1. 4. 2022

Celjanke do 17 zadetkov zaloge za povratno tekmo

Ekipi Zagorja in Z'dežele sta v petek odprli četrtfinalne boje modre skupine 1. ženske rokometne lige. Zmage so se veselile Celjanke.

Gostje so bile v Zagorju boljše od prve do zadnje minute. Po polovici tekme so namreč vodile za šest golov, v drugem polčasu pa zaigrale še bolj odločno in si pred povratnim dvobojem priigrale kar 17 golov zaloge. Tekma v Celju bo na sporedu v petek, 15. aprila, ob 18.00.

Prvi četrtfinalni tekmi v soboto čakata še Ptujčanke, Ajdovke, Litijanke in Novomeščanke. Slednje bodo ob 17.30 gostovale v Litiji, rokometašice Mlinotesta Ajdovščine pa ob 19.00 na Ptuju.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, ČETRTFINALE:

petek, 1. aprila:
RŽK ZAGORJE : ŽRK Z'DEŽELE 20:37 (12:18)
Kolobarić 7 (1), Golavšek 6; Čerenjak (1) in Dobnik po 6.

Zagorjanke in Celjanke so se v tej sezoni srečale dvakrat. V rednem delu modre skupine 1. ženske rokometne lige so tako doma kot na gostovanju zmago slavile rokometašice Z'dežele. Tako je bilo tudi na prvem četrtfinalnem obračunu teh dveh ekip.
Izbranke Miše Marinček so potrebovale 16 minut, da so si priigrale pet zadetkov prednosti (10:5), tekmice pa so nato vsaj delno ustavile njihov nalet. Po 30 minutah igre je rezultat znašal 18:12 v korist Celjank. Gostje so znova stopile na plin v drugem polčasu, ko so povsem nadigrale tekmice. Z delnim izidom 7:0 so si takoj po vrnitvi na parket priigrale ugodno prednost pred zaključkom tekme (25:12). Dvomov o zmagi sicer ni bilo več, a ekipa Z'dežele ni popuščala. Do konca tekme je prednost narasla na 17 golov (37:20) in Celjanke bodo lahko na povratnem obračunu zaigrale precej mirno.
Najboljša strelka tekme sicer prihaja iz domače zasedbe. Lara Kolobarić je dosegla sedem golov, enega manj pa Saša Golavšek. Šestkrat sta na drugi strani zadeli tudi Katja Čerenjak in Nika Dobnik.
Povratna tekma bo na sporedu v petek, 15. aprila, ob 18.00.

IZJAVI PO TEKMI

Danaja Alauf, vratarka Zagorja:
"Tekmo smo tako v obrambi kot v napadu začele dobro. V drugem polčasu so nam pošle moči, kar se pozna tudi na rezultatu. Čestitke ekipi Z'dežele za zmago in vse najboljše Lei Krajnc za rojstni dan!"

Lea Krajnc, rokometašica Z'dežele:
"Tekma je bila zelo pomembna, zato smo bile v prvem polčasu predvsem v napadu nekoliko nestrpne. V drugem delu obračuna smo se prijele v roke in tekmo brezskrbno pripeljale do konca."

Še sledi:

sobota, 2. aprila, ob 17.30:
ŽRD LITIJA : ŽRK KRKA NOVO MESTO

ob 19.00:
ŽRK PTUJ : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

nedelja, 3. aprila, ob 19.00:
ŽRK VELENJE : ŽURD KOPER