3. 4. 2022

Velenjčanke preko Koprčank v četrtfinale modre skupine 1. ženske rokometne lige

Rokometašice Velenja so tudi na drugem kvalifikacijskem dvoboju za modro skupino 1. ženske rokometne lige zabeležile zmago nad Koprčankami ter si s tem izborile mesto v četrtfinalu državnega prvenstva ter modri skupini v prihodnji sezoni. V četrtfinalu zelene skupine se je prvi obračun med Zvezdo Logatcem in Olimpijo končal z neodločenim izidom.

Velenjčanke so imele pred povratno tekmo le gol zaloge pred zasedbo Kopra. Tudi po prvem polčasu srečanja v Rdeči dvorani je kazalo, da gostje še lahko ogrozijo gostiteljice, a so te v drugi polovici tekme povsem zavladale na igrišču. Na koncu so bile od Primork boljše za enajst (skupno 12) golov. Z zmago so si priigrale vstopnico za četrtfinale modre skupine, kjer se bodo pomerile s Krimovkami, poleg tega pa so si zagotovile tudi pravico nastopanja v modri skupini za sezono 2022/23. Koprčanke kot poraženke v četrtfinalu zelene skupine čakata dvoboja z mariborskim Branikom.

Precej bolj izenačeno se je končala četrtfinalna tekma zelene skupine. Zasedbi Zvezde Logatca in Olimpije sta se pomerili četrtič v tej sezoni, še drugič pa sta se razšli brez zmagovalca. Dvoboj v Logatcu se je namreč končal z rezultatom 22:22.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KVALIFIKACIJE, MODRA SKUPINA:

nedelja, 3. aprila:
ŽRK VELENJE : ŽURD KOPER 32:21 (15:13)
Kaltak 11, Ferenc 8 (4); Kadić 6 (3), Vatovec 5 (1).


Koprčanke so v povratno tekmo kvalifikacij za modro skupino 1. ženske rokometne lige vstopile z golom zaostanka s prvega obračuna, a kazalo je, da ga lahko nadoknadijo. Vodile so namreč večji del prvega polčasa, a največ z dvema goloma prednosti. V 24. minuti je nato s črte sedmih metrov zadela Nastja Ferenc in izid poravnala na 12:12. Do odmora so Velenjčanke naredile delni izid 3:1 in v slačilnico odšle z zalogo dveh zadetkov, v skupnem seštevku obeh tekem pa so imele tri gole prednosti. Po vrnitvi na rokometni parket pa so gostiteljice povsem zavladale. Prednost so povečevale. V 51. minuti je Ana Jeras zadela za +10 (27:17) in jasno je bilo, da bodo zmagovalke kvalifikacij postale rokometašice Velenja.
Kar 11 golov je za izbranke Snežane Rodič dosegla Ines Kaltak, z osmimi pa je bila razpoložena tudi Nastja Ferenc. Med Koprčankami je Zana Kadić v svojo statistiko vpisala šest zadetkov.

IZJAVI PO TEKMI

Ljiljana Simič, vratarka Velenja:
"Najprej hvala navijačem, ki so nas od prve do zadnje sekunde podpirali in bili naš veter v hrbet. S soigralkami smo pokazale borbo na igrišču, kar se nam je na koncu tudi obrestovalo. Našo pot zasluženo nadaljujemo med najboljšimi slovenskimi klubi."

Mirjana Gojkovič, rokometašica Kopra:
"Čestitke ekipi Velenja za zmago. V prvem polčasu smo se borile in razlika je bila zelo majhna. V drugem so nas gostiteljice nadigrale in zasluženo slavile zmago. Zdaj se bomo borile v zeleni skupini."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ČETRTFINALE, ZELENA SKUPINA:

nedelja, 3. aprila:
RK ZVEZDA LOGATEC : RK OLIMPIJA 22:22 (10:12)
Železnik 7 (1), Simšič 5; Berzelak in Veber Marton (3) po 5.


Logatčanke so sicer na domačem parketu zadele prve, a so Ljubljančanke izid hitro poravnale. Navijači so v nadaljevanju spremljali izenačeno igro, vse do 15. minute, ko sta za gostje zadeli Anja Kolobarič in Lona Zadravec in zasedbi Olimpije priigrali dva gola naskoka (6:4). Gostiteljice se ob zaostanku niso predale. Sedem minut pred koncem prvega dela tekme je bil rezultat poravnan na 8:8, nato pa je naslednjih nekaj minut znova pripadlo izbrankam Aleša Vebra. Taja Veber Marton je v 28. minuti zadela za najvišjo prednost v prvem polčasu, za tri gole (12:9). Po glavnemu odmoru so gostje niti igre še vedno držale v svojih rokah. Vse do 51. minute, ko je Jana Košir rezultat postavila v začetno izhodišče. Do konca si nobena od ekip ni priigrala višje prednosti. Nekaj časa je kazalo na zmago domače zasedbe, ki je v 58. minuti vodila z 22:21, a je za končni remi zadela Veber Martonova.
Ta je bila skupaj z Leo Berzelak najboljša strelka Olimpije. Obe sta dosegli po pet golov. Dva več je za Logatčanke zabila Sara Železnik.
Povratna tekma bo v ponedeljek, 11. aprila, ob 18.00.

IZJAVI PO TEKMI

Tadej Zbačnik, trener Zvezde Logatca:
"Glede na prikazano je neodločen rezultat pravičen za obe ekipi. Videli smo pluse in minuse na obeh straneh. Mi smo v želji, da bi pokazali nekaj več, naredili preveč napak. Prepričan sem, da bodo rokometašice na povratni tekmi pokazale še več energije in poskusile iz tega četrtfinala priti kot zmagovalke."

Aleš Veber, trener Olimpija:
"Lahko rečem, da je delitev točk pravična. Za nami je odlična tekma, ekipa se je borila vseh 60 minut. Veselimo se povratnega obračuna čez osem dni, ki bo znova postregel s pravo borbo. Čestitke obema ekipama."