22. 1. 2022

Sobotna obračuna 1. ženske rokometne lige pripadla gostiteljicam

Sobotna rokometna obračuna 1. ženske rokometne lige v Novem mestu in Ajdovščini sta pripadla gostiteljicam.

Zasedba Krke Novega mesta se je na tekmovalni parket vrnila po več kot dveh mesecih. Uvod v drugi del prvenstva je bil zanjo uspešen, saj je z 32:25 premagala Velenjčanke. Zmage so se doma veselile tudi Ajdovke, ki so bile s 30:28 boljše od Litijčank. Tretja zaporedna zmaga jih je popeljala na prvo mesto lestvice 1. ženske rokometne lige.

V sredo zvečer (19.15) bo odigrana še tekma med ekipama Krima Mercatorja in Z'Dežele. Ostali obračuni 13. kroga modre skupine in 11. kroga zelene skupine 1. ženske rokometne lige so prestavljeni.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 13. KROG:

sobota, 22. januarja:
ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK VELENJE 32:25 (18:10)
Kramar in Čopi po 6; Kaltak 9 (3), Žekič (1), Pikl, Ferenc in Jeras po 3.

Obračun v športni dvorani Stopiče je bil v uvodnih minutah izenačen, nato pa so se gostiteljice razigrale. V 19. minuti so po zadetku Ivone Barukčić povedle z 12:7. Prednost petih zadetkov so do konca prvega dela povečale na osem. Po 30 minutah igre je semafor tako kazal 18:10.
Tudi v drugem delu obračuna so bile v vodstvu izbranke Gašperja Kovača. Tekmicam niso dovolile, da se jim približajo na manj kot sedem zadetkov. Obračun so tako varno pripeljale do konca, ko je bil rezultat 32:25.
Najbolj razigrani Novomeščanki sta bili Petra Kramar in Živa Čopi s šestimi zadetki, za Velenjčanke pa jih je devet dosegla Ines Kaltak.
V 14. krogu 1. ženske rokometne lige bodo rokometašice Krke Novega mesta gostovale na Ptuju, ekipa Velenja pa bo gostila Ajdovke.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRD LITIJA 30:28 (15:15)
Abina 10 (1), Janković Rustja 5; Kogovšek 10 (4), Bajc 7.

Ajdovke so obračun začele odločno, z delnim izidom 4:0. Za Litijčanke je prva zadela Brina Ambrož, ki je bila v osmi minuti uspešna s črte sedmih metrov (4:1). V nadaljevanju sta ekipi prikazali izenačeno igro. Pet minut pred iztekom prvega dela so gostje vodile s 13:11, po 30 minutah pa je bil rezultat poravnana na 15:15.
Tudi v drugem polčasu so Ajdovke in Litijčanke nadaljevale s podobno predstavo, izenačeno je bilo vse do konca. Nobena ekipa si do 52. minute ni priigrala več kot zadetek prednosti, s 26:24 pa so nato povedle rokometašice Mlinotesta Ajdovščine. Dva gola zaloge sta zadostovala, da se je tekma končala v njihovo korist. Končni rezultat je bil 30:28.
Ana Abina je bila strelsko najbolj razpoložena v domači zasedbi, Manca Kogovšek pa v gostujoči. Obe sta mrežo zatresli desetkrat.
V prihodnjem krogu bodo Ajdovke gostovale v Velenju, ekipa Litije pa doma pričakuje rokometašice Trga ABC Izole.

IZJAVI PO TEKMI

Klara Hrovatič, vratarka Mlinotesta Ajdovščine:
"Tekmo smo zelo dobro odprle, potem pa zopet padle v igri v obrambi. V zadnjem delu drugega polčasa smo z našimi izkušnjami dve točki zadržale v mestu burje."

Manca Kogovšek, rokometašica Litije:
"Zavedale smo se, da nas v Ajdovščini čaka zahtevno srečanje. S soigralkami smo se poskušale predstaviti v dobri luči ter pokazati, da smo ekipa, da dobro treniramo. Pokazale smo, da se lahko kosamo z najboljšimi v državi. Čestitke ekipi Mlinotesta Ajdovščine za zmago!"

Še sledi:

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 13. KROG:

torek, 25. januarja, ob 19.15:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK Z'DEŽELE

prestavljeno:
RŽK ZAGORJE : ŽRK PTUJ
ŽRK TRGO ABC IZOLA : RK ZELENE DOLINE ŽALEC

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 11. KROG:

prestavljeno:
RK OLIMPIJA : RK SAVA KRANJ