13. 2. 2022

Olimpija do zmage na edinem nedeljskem obračunu

Na zadnjem obračunu 1. ženske rokometne lige v tem tednu so rokometašice Olimpije s 30:24 porazile zasedbo Zvezde Logatca.

Po štirih sobotnih obračunih v državnem rokometnem prvenstvu za ženske se je dogajanje v 14. kroga zelene skupine prve ženske rokometne lige sklenilo z obračunom v Hali Tivoli. Ljubljančanke so z zmago nad Logatčankami vpisale svojo 17. točko v tej sezoni, stanje na lestvici pa je ostalo nespremenjeno.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 14. KROG:

nedelja, 13. februarja:
RK OLIMPIJA : RK ZVEZDA LOGATEC 30:24 (16:11)
Bukvič 10 (6), Kolobarič 6 (1); S. Železnik 8 (1), M. Železnik in Košir po 4.

Pred obračunom v legendarni mali dvorani Hale Tivoli so si gostiteljice želele ponovitve scenarija prvega medsebojnega obračuna Olimpije in Zvezde Logatca, ki so ga rokometašice v zeleni športni opravi dobile s 30:22. Na drugi strani so gostje upale na ponovno presenečenje, ki jim je proti zasedbi iz prestolnice uspeli v domači dvorani, ko so ji odščipnile točko.
V uvodnih minutah obračuna je bilo videti posledice nekoliko daljše odsotnosti od tekmovalnih parketov nekaterih rokometašic, a je strelski urok v šesti minuti s prvim zadetkom na obračunu vendarle zlomila Anja Kolobarič. Olimpija si je na to, na temeljih dobre obrambe, priigrala rezultatsko prednost, ki jo je uspela zadržati do polčasa (16:11).
V drugem delu tekme so se varovanke izbranke Tadeja Zbačnika izkazale z izjemno nepopustljivostjo, ki jih je pripeljala nazaj v igro. Domači zasedbi so se popolnoma približale, a jim ta ni dopustila popolnega preobrata. V zaključnih minutah so mlade rokometašice ljubljanskega kluba pokazale zadostno mero zrelosti, dvoboj pripeljale v mirno končnico in se na koncu veselile dveh točk.
Za domačo zasedbo je deset golov prispevala Tjaša Bukvič, osem pa jih je na drugi strani v mrežo pospravila Sara Železnik.
V zadnjem krogu prvega dela prvenstva, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna, bodo rokometašice Olimpije gostovale pri vodilnih Koprčankah, ekipa Zvezde Logatca pa bo v domači dvorani pričakala sosednjo Vrhniko. Pred drugim delom ligaškega tekmovanja bodo Ljubljančanke in Logatčanke nadoknadile še preložene dvoboje s preteklih krogov.

ŽE ODIGRANO

sobota, 12. februarja:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK KRKA NOVO MESTO 29:30 (13:13)
ŽRK Z'DEŽELE : ŽRD LITIJA 25:14 (13:9)
ŽRK BRANIK MARIBOR : ŽURD KOPER 17:19 (8:14)
ŠDRŠ VRHNIKA : RK SAVA KRANJ 30:32 (17:15)

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke