11. 3. 2022

Rokometaši Herza Šmartnega v zadnjih sekundah do remija proti Trebanjcem

18. krog Lige NLB so z zmago odprli Ribničani, dvoboj med Herzom Šmartnim in Trimom Trebnjim pa se je končal z remijem.

Rokometaši Rika Ribnice so Škofjeločanom zadali šele drugi poraz na domačem parketu v tej sezoni Lige NLB, boljši so bili za zadetek (27:26). Drugi obračun v Šmartnem pa se je končal z neodločenim izidom. Rok Ribarič je v izdihljajih tekme zadel za 28:28.

Rokometno dogajanje se bo v soboto nadaljevalo. Najprej (17.30) bodo vodilni Celjani gostovali pri LL Grosistu Slovanu. Ostale štiri tekme se bodo začele ob 19.00. Ormožani bodo gostili Ljubljančane, Slovenjgradčani se odpravljajo v Koper, v Maribor prihajajo Velenjčani, zasedba SVIŠ Ivančne Gorice pa pričakuje Dobovo.

LIGA NLB, 18. KROG:

petek, 11. marca:
RD URBANSCAPE LOKA : RD RIKO RIBNICA 26:27 (14:12)
Jesenko 6 (2), Mali 4; Pucelj (1) in Miličevič po 6.

Igralec tekme: Žan Žagar (RD Riko Ribnica)

Rokometaši Rika Ribnice so nadaljevali tradicijo zmag v Škofji Loki. Gostiteljem je tokrat v prvem delu dobro kazalo, a tehnične napake v napadu in boljše obrambe gostujočih vratarjev so bile na koncu za njih usodne. škofjeločani, ki so pred tem doma izgubili le enkrat v tej sezoni in so na lestvici tretjeuvrščenim Ribničanom dihali za ovratnik, so tekmo odlično začeli. Povedli so za tri gole (4:1), prednost dveh, treh golov pa so držali vse do začetka drugega dela. Zadnjič so vodili pri izidu 20:19, nato pa so vajeti začeli prevzemati gostje. Prišli so do vodstva 25:22 in 26:23, toda izključitev in rdeči karton Gaja Gorenca je v zadnjih treh minutah ponudila priložnost Gorenjcem. Zaostanek so znižali na en gol (25:26), a zadetek Uroša Miličevića z razdalje je gostom vendarle zagotovil drugo točko, saj so po zmanjšanju zaostanka uspešno držali žogo do konca.
Uroš Miličević je bil s šestimi goli skupaj s soigralcem Janom Pucljem in Škofjeločanom Aljažem Jesenkom najboljši strelec dvoboja.
V 19. krogu bo Riko Ribnica gostovala pri Celju Pivovarni Laško, Urbanscape Loka pa pri SVIŠ Ivančni Gorici.

IZJAVI PO TEKMI

Grega Jamnik, rokometaš Urbanscapa Loke:
"Velika razlika je, ali igraš doma ali v gosteh. Najprej bi se rad zahvalil našim navijačem za odlično navijanje. Če primerjam s tekmo preteklega kroga, smo igrali veliko bolje, vendar ponovno z nekaj tehničnimi napakami, ki so nas na koncu stale vsaj izenačenega rezultata. Tekmeci so bili zelo dobro pripravljeni na nas, predvsem v obrambi, v napadu pa nam je zmanjkalo idej. Ribničani so zasluženo zmagali. Čestitam jim."

Žan Žagar, rokometaš Rika Ribnice:
"Za Urbanscape Loko smo se pripravljali kot na vsako tekmo do zdaj. Vedeli smo, da bo gostovanje zahtevno, vendar smo bili motivirani, da dobimo nazaj dve točki, ki smo ju doma izgubili. Tekma je bila gol za gol. Oboji smo naredili veliko napak v napadu. V obrambi mislim, da smo kar garali in preprečili tekmecem lahke zadetke. Nekaj smole smo imeli z odbitimi žogami v gol pri obrambi naših vratarjev, vendar smo na koncu le zmagali in dve točki pripeljali v Ribnico."

RD HERZ ŠMARTNO : RK TRIMO TREBNJE 28:28 (15:13)
Justin 6, Deković 5; Cirar 10 (5), Onchev (2) in Slatinek Jovičič po 5.

Igralec tekme: Maks Sadar (RD Herz Šmartno)

Rokometaši Trima Trebnjega so po pokalnem uspehu v Ribnici doživeli hladen tuš proti Herzu Šmartnemu. Gostje so sicer hitro povedli za tri gole (5:2) in imeli enako prednost tudi v 19. minuti (11:8), nato pa so povsem popustili, kar so domači izkoristili za popoln preobrat in odšli na odmor z dvema goloma naskoka (15:13). Gostitelji so nadaljevali v enakem ritmu, varovanci Uroša Zormana pa so šele pri zaostanku 14:20 spoznali, da je "vrag odnesel šalo" in da se bo za novi točki treba še kako potruditi. Minuta odmora je prinesla spremembo in izid se je hitro znižal na 21:20. Po novem zaostanku za tri, so favorizirani Trebanjci vendarle izenačili na 23:23. Šele v 56. minuti so gostje nato spet povedli (25:26), ko je zadel Staš Slatinek Jovičić, Toshe Onchev pa je povečal na +2 (27:25) in napovedal, da gostitelji vendarle ne bodo prišli do druge zmage. A želje gostujoče ekipe se niso povsem izšle. Napeto je bilo še v končnici. Rok Ribarič pa je s sedmih metrov zadel za 26:27, nato je prednost Trebanjcev spet povišal Milan Lazarevski, gostiteljem pa je upanje vrnil Maks Sadar. V izdihljajih tekme pa je Ribarič poskrbel za zasluženo izenačenje.
Pri izbrancih Aleša Šmejca je s šestimi goli izstopal Andraž Justin. Pri gostih je bil z desetimi zadetki najbolj učinkovit Gal Cirar.
Po reprezentančnem premoru bodo Trebanjci gostili ekipo Kopra, Herz Šmartno pa odhaja na gostovanje v Velenje.

IZJAVI PO TEKMI

Rok Ribarič, rokometaš Herza Šmartnega:
Super smo igrali od začetka do konca, v obrambi borbeno in čvrsto, v napadu pa nismo ponavljali napak s prejšnjih tekem. Dosegali smo lahke gole iz nasprotnih napadov. Morda smo po petih ali šestih golih naskoka v drugem polčasu nekoliko padli zaradi prevelike evforije. Trebanjci so priključili in že povedli za dva gola tik pred koncem, ampak se nismo predali. V zadnjem napadu je bila sreča na naši strani in žoga je končala v mreži tekmeca."

Staš Slatinek Jovičič, rokometaš Trima Trebnjega:
"V tekmo nismo vstopili, kot bi morali. Morali bi igrati prepričljivo v obrambi, v napadu pa z lahkimi goli narediti razliko. to nam ni uspelo. Sicer smo v prvem polčasu že vodili, ampak so rokometaši Herza Šmarnega po polovici povedli za dva. V drugem so dobili krila. V zadnjih 15 minutah smo enostavno morali iti na vse ali nič. Povedli smo za dva gola, na koncu pa so gostitelji z nekaj športne sreče izenačili z devetih metrov."

Še sledi:

sobota, 11. marca, ob 17.30:
RD LL GROSIST SLOVAN : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

ob 19.00: