31. 3. 2022

Emir Taletović ostaja v Velenju

Emir Taletović, ki je za člansko ekipo Gorenja Velenja odigral že 300 tekem, bo tudi naslednji dve leti branil barve velenjskega kluba.

Taletović je svoje prve rokometne korake naredil prav v velenjskemu klubu, katerega barve je v preteklosti zastopal v vseh selekcijah. Pred odhodom v Maribor leta 2014, je s člansko ekipo Gorenja Velenja osvojil dva naslova državnega prvaka. Leto za tem je prvič odšel v tujino in na Poljskem okrepil prvoligaško moštvo Gwardia Opola. Pred sezono 2016/2017 se je pridružil avstrijskemu prvoligašu Brucku, nato pa se je odločil za vrnitev v matični klub.

30-letni rokometaš se je v Velenje vrnil v sezoni 2018/19. Ob vrnitvi v Velenje je osvojil naslov pokalnih prvakov, dve leti za tem pa svoj tretji naslov državnih prvakov v dresu Gorenja Velenja.

Ob podaljšanju sodelovanja so na spletni strani velenjskega kluba zapisali: "Emir je v zadnjih štirih sezonah v črno-rumenih barvah dokazal, da je izredno kvaliteten vratar, zato so Velenjčani s podpisom nove pogodbe, do konca sezone 2023/24, naredili pomemben korak k ohranitvi ter nadgradnji ekipe v prihodnjih sezonah. S svojim znanjem in izkušnjami bo pomemben člen ekipe v naslednjih dveh sezonah."

Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja:
"Vesel sem da ostajam v domačem klubu še naslednji dve leti. Tu se počutim odlično, zelo sem zadovoljen z delom celotne ekipe, ki kljub mladosti kaže izjemne rezultate tako doma kot v Evropi. Želim si, da bomo tudi v prihodnosti tako dobro sodelovali in prikazovali odlične igre s katerimi razveseljujemo naše navijače, ki nas spodbujajo na vsaki tekmi."

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:
"Cilj kluba je, da se zgodba, ki se je gradila v zadnjih štirih letih, nadaljuje. Zato smo že pred meseci pričeli pogovore z vsemi igralci, ki jim po izteku sezone 2021/22 potečejo pogodbe. Veseli nas, da je večina igralcev, ki jim pogodbe potečejo, navdušena nad možnostjo, da tudi v prihodnje zastopajo barve RK Gorenje Velenje. Eden od njih je tudi Emir Taletović, ki je v zadnjih štirih letih upravičil zaupanje kluba. Gre za domačega igralca, ki je večino svoje športne kariere, nosil črno – rumeno. Izjemno smo veseli, da bo tako še vsaj do konca sezone 2023/2024."