2. 4. 2022

Novomeščanke in Ajdovke mirno na povratni obračun

Četrtfinalni boji 1. ženske rokometne lige so v polnem zamahu. V soboto so zmage zabeležile ekipe Krke Novega mesta, Mlinotesta Ajdovščine, Vrhnike in Trga ABC Izole.

Po petkovi prepričljivi zmagi Celjank nad Zagorjankami so bile v soboto tudi Novomeščanke zanesljive proti ekipi Litije. Vodile so od 6. minute obračuna, prednost skozi tekmo višale in na koncu zmago slavile z 11 goli prednosti (35:24). Podobno je bilo tudi na Ptuju. Ajdovke so imele sicer nemalo dela z gostiteljicami, a so proti koncu strle odpor in pred domačim obračunom priigrale lepo zalogo (39:26).

Četrtfinale zelene skupine sta odprli ekipi Vrhnike in Zelenih dolin Žalca. Vrhničanke so vodstvo skozi večji del dvoboja kronale z zmago in imajo tako pred povratnim obračunom dva gola zaloge. Bolj prepričljive so bile Izolanke, ki so tekmo proti Savi Kranju dobile s končnim rezultatom 26:19.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ČETRTFINALE, MODRA SKUPINA:

sobota, 2. aprila:
ŽRD LITIJA : ŽRK KRKA NOVO MESTO 24:35 (14:20)
Hauptman in Kogovšek (2) po 7; Kramar in Novak (5) po 10.


Novomeščanke so potrebovale nekaj minut, da so se ogrele. V 6. minuti, ko je bil rezultat še poravnan na 2:2, so stopile na plin in začele lov na tretjo zmago proti ekipi Litiji v tej sezoni 1. ženske rokometne lige. V 19. minuti je Nika Petkovič zadela za pet golov naskoka (13:8), pet minut pred koncem prvega dela pa so gostje vodile že za osem (18:10). Trije zaporedni goli Mance Kogovšek gostiteljicam niso pomagali. Do odmora so se uspele približati na 14:20. V drugem polčasu se tehtnica ni prevesila na stran izbrank Boštjana Kogovška. V 41. minuti so Novomeščanke povedle za deset (27:17) in tekma je bila odločena. Gostiteljice so se do konca trudile zmanjšati zaostanek, a jim ni uspelo. Dolenjke so bile boljše za 11 golov.
V zasedbi Krke Novega mesta sta kar dve rokometašici dosegli dvomestno število golov. Petra Kramar in Erin Novak sta bili uspešni desetkrat. Na drugi strani sta po sedem golov vpisali Blažka Hauptman in Manca Kogovšek.
Povratna tekma bo v petek, 15. aprila, ob 19.00.

IZJAVI PO TEKMI

Brina Ambrož, rokometašica Litije:
"S soigralkami smo pokazale premalo borbe in preveč napak, kar je vodilo do takšnega rezultata. Čestitam ekipi Krke Novega mesta za zasluženo zmago."

Gašper Kovač, trener Krke Novega mesta:
"Pričakovali smo malce zahtevnejšo tekmo. Pripravili smo se na Litijanke, saj smo se zavedali, da gre za edino ekipo s spodnjega dela lestvice, ki nas lahko ogrozi. Mislim, da smo odigrali odlično tekmo, za moje pojme celo najboljšo. Na povratno tekmo v Novo mesto gremo mirno."

ŽRK PTUJ : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 26:39 (14:16)


Ajdovke so v četrtfinalu modre skupine 1. ženske rokometne lige gostovale pri sedmouvrščeni ekipi po rednem delu državnega prvenstva. Ptujčanke so prikazale borbeno predstavo. V prvem polčasu tekmicam niso dovolile, da si priigrajo višjo prednost. Za štiri gole so rokometašice Mlinotesta Ajdovščine povedle v 29. minuti (16:12), a je do konca prvega dela za gostiteljice dvakrat zadela še Neli Rukelj in razlika ob polčasu je bila za Ptujčanke ulovljiva (14:16). Izbranke Mateja Bračiča so se iz slačilnice vrnile razpoložene. Šest minut so potrebovale, da so izid postavile v začetno izhodišče (18:18), a Ajdovke so v nadaljevanju zaigrale precej bolj odločno. Pred zadnjo četrtino dvoboja so imele tako na svojem računu šest zadetkov več od gostiteljic (26:20), v končnici pa so jih popolnoma nadigrale.

IZJAVI PO TEKMI

Neli Rukej, rokometašica Ptuja:
"Prvi polčas je bil na mestu. Borile smo se in vse zadele, zato je bil rezultat dokaj izenačen. V drugi polovici smo popustile tako v napadu kot v obrambi. Zmanjkalo nam je moči, zato smo izgubile."

Nuša Fegič, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
"Tekmo smo odprle s slabo obrambo in še slabšo realizacijo. Mislim, da smo v drugem polčasu te napake odpravile. Zbrale smo se in predvsem v obrambi popravile vtis. Tako so nam tudi nasprotni napadi bolj stekli in mislim, da je to pripeljalo do končnega rezultata."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ČETRTFINALE, ZELENA SKUPINA:

sobota, 2. aprila:
ŠDRŠ VRHNIKA : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 28:26 (18:16)
Kličič (4) in Guštin po 6; Robida 8, Kokotec 6.


Vrhničanke in Žalčanke so s sobotnim obračunom odprle četrtfinalne boje zelene skupine. V prvem polčasu sta bili ekipi med seboj precej izenačeni. Gostiteljice so sicer v 8. minuti preko Anje Jereb povedle s 6:4, a so pet minut kasneje gostje izenačile na 7:7. Za Vrhničanke je v nadaljevanju dvakrat zadela Jerneja Cankar in enkrat Eva Guštin (10:7), sledila pa je reakcija klopi Zelenih dolin Žalca. Minuta odmora gostjam ni pomagala. Do konca prvega polčasa so lovile priključek, ves čas so bile blizu, izenačiti pa niso uspele (16:18). Drugače je bilo v drugem delu. Izbranke Milana Ramšaka so 15 minut pred iztekom časa izid poravnale na 22:22, kasneje na 23:23, nato pa so gostiteljice znova povedle za dva gola (25:23). Tekma je bila takrat odločena, saj Žalčanke niso več izničile zaostanka.
Najboljši strelki domače zasedbe sta bili s šestimi goli Gala Kličič in Eva Guštin, na drugi strani je osemkrat zadela Tia Robida.
Povratna tekma bo v petek, 15. aprila, ob 19.00.

RK SAVA KRANJ : ŽRK TRGO ABC IZOLA 19:26 (7:14)
Štular 6, Kuralt in Ožegovič po 3; Krese 6 (2), Vujmilovič in Nadarevič (1) po 4.


Prvi polčas tekme v Kranju so prepričljivo dobile gostje. Povedle so s 5:1, do odmora pa prednost še dodatno povečale. Po 30 minutah igre so tako vodile s 14:7. V nadaljevanju so Kranjčanke zaigrale bolje in tekmicam niso dovolile, da prednost povečajo. Izolanke so z razpoloženo Nino Cepič v vratih, ki je skupaj zbrala 15 obramb, zalogo ohranjale, tako da dvomov o zmagovalkah dvoboja ni bilo.
Katra Štular je za zasedbo Save Kranja zadela šestkrat, prav toliko golov je na drugi strani dosegla tudi Maja Krese.
Povratna tekma bo v petek, 15. aprila, ob 19.50. 


Že odigrano:

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ČETRTFINALE, MODRA SKUPINA:

petek, 1. aprila:
RŽK ZAGORJE : ŽRK Z'DEŽELE 20:37 (12:18)



Še sledi:

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KVALIFIKACIJE, MODRA SKUPINA:

nedelja, 3. aprila, ob 19.30:
ŽRK VELENJE : ŽURD KOPER

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ČETRTFINALE, ZELENA SKUPINA:

nedelja, 3. aprila, ob 18.00:
RK ZVEZDA LOGATEC : RK OLIMPIJA