1. 4. 2022

Kenan Pajt bo še naprej branil barve Velenjčanov

Najboljši strelec črno-rumenih v Ligi NLB, Kenan Pajt, je sodelovanje z Gorenjem Velenjem podaljšal za dve sezoni.

Kenan je svojo rokometno pot začel pri Gorenju Velenju, kjer se je uspešno predstavil v mlajših selekcijah. Prvič je za člansko ekipo črno-rumenih nastopil v sezoni 2017/18, nato pa se kalil pri sosedih s Koroške. V matični klub se je vrnil v začetku sezone 2020/2021, ko je z ekipo Gorenja Velenja osvojil svoj prvi naslov državnih prvakov.

V tej sezoni je za črno-rumene v Ligi NLB dosegel 108 zadetkov, v Ligi Evropa pa 24. Kenan Pajt je sodelovanje s klubom podaljšal za dve sezoni – do konca sezone 2023/24.

Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja:
"Zelo sem zadovoljen, da smo se z upravo kluba dogovorili o nadaljnjem sodelovanju. To je moj domači klub, kjer sem naredil svoje prve rokometne korake ter dosegel svoje največje rokometne uspehe. Želja po podaljšanju pogodbe je bila močna in obojestranska, zato smo se hitro dogovorili. Menim, da mi okolje, v katerem trenutno delujem, zelo odgovarja, saj mi klub nudi pogoje za maksimalen razvoj rokometnih veščin. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnosti ter da se bomo skupaj veselili še mnogih uspehov in lovorik."

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:
˝Zgodba Kenana je lep primer uresničevanja vizije našega rokometnega kluba. Po uspešnem razvoju v naših mlajših selekcijah, se je za dve sezoni preselil k Slovenj Gradcu 2011 ter se po vrnitvi izkazal in napredoval do ravni, ko s svojimi igrami pomembno prispeva k vsem našim uspehom. Veseli smo, da bomo njegove dobre predstave še vsaj dve sezoni spremljali v črno-rumenem dresu."