4. 4. 2022

Velenjčani v Francijo po četrtfinale

Velenjski rokometaši so odpotovali v Francijo, kjer jih ta torek, ob 20.45 uri čaka povratna tekma osmine finala Lige Evropa. Tekmec bo tamkajšnji prvoligaš USAM Nimes Gard.  

Prvo tekmo osmine finala Lige Evropa v Rdeči dvorani so velenjske ose dobile z 29:22. Varovanci Zorana Jovičića so se na povratno tekmo v Francijo odpravili s sedmimi zadetki prednosti. V četrtfinale bo napredovala ekipa, ki bo v seštevku rezultatov obeh tekem imela boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki. V kolikor bo izid izenačen, se bo napredovanja v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju razveselila ekipa, ki bo dosegla višje število golov v gosteh.


Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja
˝Pred nami je tekma, ki nam lahko veliko prinese. Že z napredovanjem iz skupine smo dokazali česa smo zmožni sedaj pa imamo možnost nastopati v četrtfinalu Evropskega pokala, kar pomeni zelo velik uspeh za našo ekipo in za slovenski rokomet. Pričakujemo da bo tekma v Franciji bolj napeta kot je bila v Velenju, najverjetneje bodo igrali tudi igralci, ki v Velenju niso. Mi odhajamo v Nimes po zmago, nas cilj je napredovanje v četrtfinale in se bomo pripravili na nasprotnika tako kot smo se pred prvo tekmo, dali bomo maksimum od prve minute in obljubljamo borbo za vsako žogo, upamo da bo to dovolj za pozitiven rezultat.˝


LIGA EVROPA, OSMINA FINALA

2. tekma, 5. april, ob 20.45 (Nimes, Francija):
USAM NIMES GARD : RK GORENJE VELENJE (prenos na Arena Sport TV 1)