12. 7. 2022

RK Slovenj Gradec delovanju dodal ekipo deklic

Rokometni klub Slovenj Gradec v novo sezono vstopa z novo ekipo, ekipo deklic, rojenih leta 2007, in mlajših. Ta bo tako rokometu na Koroškem, kot tudi v Sloveniji doprinesla dodatek in novo stopničko k boljšemu kvalitetnejšemu razvoju. 

V pretekli sezoni so mlade rokometašice v zdaj že svojem bivšem, a dolga leta izjemno uspešnem klubu DRŠAM (Društvo rokometna šola Alena Mihalja) osvojile pohvale vredno 5. mesto v selekciji starejših deklic A in tako že zelo zgodaj opozorile nase in svoj rokometni talent. Ekipa dvajsetih deklet je pod vodstvom izkušenega trenerja Žalca in mlajših selekcij slovenske ženske reprezentance Milana Ramšaka, ter dolgoletne trenerke koroških rokometašic Valentine Paradiž po lanskem izjemnem uspehu zaradi spleta okoliščin ostala brez kluba in možnosti za nadaljnji razvoj. 

Vajeti je v svoje roke prevzel prav edini koroški predstavnik med prvoligaško elito RK Slovenj Gradec. K aktualnemu 5. najboljšemu slovenskemu klubu v moški konkurenci se tako pridružuje ekipa mladih a izjemno talentiranih rokometašic. Vodstvo belo – modrih se s to odločitvijo zaveda prihajajočih dodatnih obveznostih, za katere obljubljajo, da jih bodo skupaj z ambicioznim trenerskim štabom uspešno prebrodili. Kvaliteten ženski rokomet se je v Slovenj Gradcu igral že vrsto let nazaj, ko so mlada dekleta posegala po najvišjih uvrstitvah in prav to jim bo znova omogočeno v prihodnji sezoni. Belo – modra družina iz mesta miru je tako močnejša za še eno selekcijo, ki bo s ponosom zastopala barve kluba med najboljšimi slovenskimi rokometnimi klubi.