27. 7. 2022

S skalpom gostiteljev v boj za končno 5. mesto

Reprezentanca fantov do 16 let, ki na Olimpijskem festivalu evropske mladine v slovaški Banski Bystrici nastopa kot leto dni mlajša od ostale konkurence, se veseli prve zmage. Izbranci Janija Klemenčiča so na zadnji tekmi prvega dela z 29:20 odpravili gostitelje Slovake. Do konca nastopov jih konec tedna čakata še tekmi v boju za končno peto mesto.

Po porazih proti Portugalski in Nemčiji se mladi slovenski rokometaši veselijo prvega uspeha. Proti Slovakom so pokazali zobe že v prvem polčasu, v drugih 30 minutah pa zanesljivo dokončali svoje delo.

Na prvi tekmi obračunov za končno peto mesto se bodo srečali s četrtouvrščeno ekipo skupine B.
OLIMPIJSKI FESTIVAL EVROPSKE MLADINE 2022
PRVI DEL, SKUPINA A

3. krog, sreda, 27. julija:
SLOVENIJA : SLOVAŠKA 29:20 (15:9)
Slovenija:
Atlija 5, Peternel 5, Strehar 3, Gregorič 3, Borovnik 2, Černoga 2, Brulec 1, Pajer 1, Fajmut 1, Novak, Ščuka, Dragić, Ferdin, Sandič, Mlakar.

Že odigrano, 1. krog, ponedeljek, 25. julija:
SLOVENIJA : PORTUGALSKA 25:30 (12:14)
Slovenija:
 Peternel 5, Gregorič 4, Pirc 3, Dragić 2, Brulec 1, Atlija 1, Novak 1, Fajmut, Ščuka, Pajer, Borovnik, Ferdin, Sandič, Mlakar.

2. krog, torek, 26. julija:
NEMČIJA : SLOVENIJA 30:19 (12:11)
Slovenija:
 Peternel 3, Strehar 3, Ščuka 2, Brulec 1, Atlija 1, Borovnik 1, Fajmut, Pajer, Gregorič, Novak, Dragić, Ferdin, Černoga, Sandič, Mlakar.