3. 8. 2022

Konec avgusta na Obali sedmi Koper Cup

Po uspešno izvedenem osemindvajsetem Eurofestu v začetku julija se je ekipa zbrana okoli Toneta Bariča lotila novega projekta. Sedmi Koper Cup bo letos organiziran konec avgusta, prav tako v Kopru. Tako kot je zadnji dve izdaji Eurofesta odplaknila korona, je isto usodo doživel tudi Koper Cup, ki po navadi med velikonočnimi prazniki popestri dogajanje v Istri.


Prireditev je namenjena še mlajšim udeležencem, ki tako lahko premor v domačih prvenstvih izkoristijo za druženje in piljenje pripravljenosti pred zaključki državnih prvenstev. Tokrat se bo po dveh letih odvil izjemoma v avgustovskem terminu.


Moštvom bo tako omogočeno, da se pomerijo na močnem turnirju v začetku priprav na novo tekmovalno sezono, kjer bodo trenerji lahko spoznavali svoje ekipe za novo tekmovalno sezono ter seveda gradili moštveni duh. Turnir bo na sporedu od ponedeljka 22. avgusta do četrtka, 25.avgusta 2022.             


Trenutno je prijavljenih preko 30 ekip iz štirih držav, Madžarske, Slovaške, Hrvaške in Slovenije.


V ponedeljek je predviden prihod ekip v Koper in otvoritvena slovesnost. Že v torek zjutraj pa se bodo ekipe odpravile na pet igrišč, kjer se bodo igrale tekme. Najmlajši, oz. mini rokomet se bo igral na Osnovni šoli Antona Ukmarja na Markovcu.


Preostali pa bodo igrali v telovadnici Osnovne šole Koper, v Areni Bonifika in na zunanjem igrišču izza OŠ Koper. Letošnja novost bo osrednje prizorišče na zunanjem igrišču, kjer se bodo igrale tudi tekme v večernih terminih pod reflektorji in kjer bodo postavljene tudi tribune.


Poleg samega rokometa pa bodo imeli mladi rokometaši na voljo tudi številne večerne prireditve, podobno kot na Eurofestu, kjer se bodo lahko družili in zabavali. Omenili smo že otvoritveno slovesnost, karaoke večer in izbor Miss in Mistra pa udeleženci tudi prav dobro poznajo.


Turnir se bo zaključil v četrtek z zaključnimi boji in podelitvijo nagrad, priznanj in medalj.  


Več informacij lahko dobite na spletni strani. Organizatorji še vedno sprejemajo prijave.