18. 9. 2022

Slovenjgradčani po sedemmetrovkah do napredovanja

Rokometaši Slovenj Gradca so na povratni tekmi uvodnega kroga evropskega pokala EHF po streljanju sedemmetrovk premagali izraelsko ekipo Maccabi Rishon Lezion z 38:32 (34:30, 15:13) in se uvrstili v drugi krog. Prvo tekmo v soboto so izgubili s 27:31.

Rokometaši iz Slovenj Gradca so se preko nekdanjega udeleženca elitne lige prvakov prebili v drugi krog evropskega pokala. Na povratnem dvoboju so lovili zaostanek štirih golov s prve tekme, jih v 60 minutah nadoknadili, po strelih s sedmih metrov pa nato prepričljivo opravili delo.

V prvem delu so koroški rokometaši vseskozi vodili, niso pa si priigrali večjega naskoka. Trmasti gostje iz obljubljene dežele so s pridom kaznovali vsako napako in v 39. minuti celo povedli z golom Nadava Nizrija. Ko je Yermiyahu Sidi v 47. minuti razliko povišal na + 2 (22:24), je vse kazalo, da je slovenska ladja potopljena.

Slovenjgradčani so sicer spet počasi prevzeli pobudo, a minuto in 57 sekund pred koncem vodili le z 31:30. Nato sta Jaroš Bulovič in Rok Cvetko še v isti minuti v razmaku slabe pol minute povišala na 33:30, Bulović pa je z golom v zadnji minuti izvlekel podaljšek. Pri strelih s sedmih metrov so za koroško zasedbo v polno zadeli Žan Šol, Kristijan Eskeričić, Bulovič in Uroš Štumpfl. Slednjih je z zadetkom po drugem zgrešenem strelu Izraelcev poskrbel za veliko veselje zbranih navijačev.

Tekmeca drugega kroga bodo slovenski rokometaši dobili v torek, po žrebu na Dunaju.