19. 9. 2022

Vpis otrok na treninge rokometa

Poletnih počitnic je konec, iz športnih dvoran pa se že slišijo zvoki veselja malčkov. S septembrom so se tja namreč vrnili tudi treningi rokometa. 

Rokometna zveza Slovenije je s klubi ob začetku novega šolskega leta pripravila poseben projekt, s katerim vabi k vpisu na treninge rokometa. Širom Slovenije tako najmlajše nadobudneže in nadobudnice že nagovarjajo posebni plakati, ki jih krasi podoba maskote RZS, mačka Roka. 

Osnovnih rokometnih veščin, ki prinašajo tudi dragocene izkušnje za življenje, se lahko otroci naučijo v enem izmed 73 rokometnih klubov, ki delujejo na področju vzgoje mladih. Da bi rokometno sredino, ki vam lokacijsko najbolj ustreza, našli kar najhitreje, smo informacije o klubih zbrali na posebni podstrani spletne strani Rokometne zveze Slovenije. Na njej lahko rokometno sredino poiščete bodisi na zemljevidu ali v menuju, v katerem so te razporejene po statističnih regijah. Poleg najdete tudi kontakte, na katerih so vam klubi na voljo za dodatne informacije, ter lokacije treningov.
PODSTRAN Z ISKALNIKOM SLOVENSKIH ROKOMETNIH KLUBOV
Na treningih rokometa otroci skozi zabavne igre razvijajo gibalne sposobnosti - postajajo močnejši, hitrejši in spretnejši ter se učijo rokovanja z žogo. Ker je rokomet ekipni šport, si otroci na treningih hitro najdejo nove prijatelje in prijateljice. Igre z žogo otrokom ponujajo več zabave, skozi rokomet se učijo uspešnega sodelovanja v kolektivu, obenem pa skozi zmage in poraze, ob pomoči svojih prijateljev, čustveno dozorevajo. Zaradi raznolikosti športa ima rokomet velik vpliv na razvoj vseh gibalnih in funkcionalnih sposobnosti (moč, hitrost, vzdržljivost, koordinacija, preciznost ...). Najosnovnejše gibanje pri igrah z žogo je prav metanje žoge - rokomet zato predstavlja odlično osnovo. 

 Verjamemo, da bodo projekt ter vse skupne ideje s klubi dodatno povečali zanimanje za rokomet in bomo na igrišču občudovali še večje število nadobudnih rokometašev in rokometašic.