22. 9. 2022

Krimovke v soboto po prvi točki

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je tretja evropska preizkušnja v tej sezoni. Tokrat se podajajo na Češko, kjer se bodo v soboto, 24. septembra, ob 16.00 pomerile z ekipo DHK Banik Most. Neposredni prenos tekme bo na Arena Sport 1.

V nedeljo tekma EHF Lige prvakinj proti Vipersu Kristiansandu, v ponedeljek obračun državnega prvenstva v Izoli, v sredo pokalno srečanje v Litiji, v soboto pa že četrti dvoboj v manj kot tednu dni. »Na pot se odpravljamo z dobro energijo. Rokometašice imajo profesionalen odnos. Domači tekmi sta bili morda za nekatere koristni in želim si, da se to pokaže v soboto,« je o napornem ritmu dejal glavni strateg Krimove družine Dragan Adžić.

Če so Krimovke še pred enim tednom poudarjale, da Norvežanke krasi hitra igra, pa bo tokrat drugače. »Ekipe DHK Banik Most sicer ne poznamo zelo dobro, a videle smo, da so borbene in neugodne. Zdržati bomo morale vseh 60 minut tekme. Potrebna bo zbrana igra v obrambi, v napadu pa bomo morale najti ritem in zabiti kakšen lahek gol,« je na zadnjem druženju s predstavniki sedme sile povedala Nataša Ljepoja, »Češka igra ni tako hitra. Igrajo bolj na moč, kar je podobno nemškemu načinu. Tekmice so mlade in motivirane, zato se moramo dobro pripraviti,« pa je dodala Sara Kovarova, ki tokratne tekmice dobro pozna. V ekipi iz Chomutova je igrala tri sezone, tokrat pa se v Rocknet Areno vrača v dresu Krima Mercatorja.

V njem v soboto ne bo nastopila Allison Pineau, ki zaradi težav z levim ramenom ostaja v Ljubljani. Ostale igralke so nared za novo evropsko gostovanje. V boj za prvi dve točki v tej sezoni se bodo tigrice podale v soboto, 24. septembra, ob 16.00. Neposredni prenos tekme bo na Arena Sport 1.