19. 10. 2022

Na sedežu RZS izvedena 88. seja predsedstva

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije je v sredo, 19. oktobra, potekala redna seja predsedstva, ki je skozi dvanajst točk dnevnega reda obravnavala revidirano letno poročilo, izbrala termin prihajajočega volilnega zbora, pregledala poročila predstav reprezentančnih selekcij ter izvedla volitve v organe OKS.

Uvodna beseda seje je pripadla predsedniku Rokometne zveze Slovenije, Franju Bobincu. Ta se je zahvalil zaslužnim za kakovostno delo zveze v preteklem obdobju in čestital slovenskim rokometnim klubom in reprezentancam za uspešne rezultate, še posebej izbrani vrsti v rokometu na vozičkih za osvojeno odličje na svetovnem prvenstvu.

Goran Cvijić, generalni sekretar RZS, je predstavil rezultate letnega poročila poslovanja zveze, na katerega je neodvisna revizija, navkljub zahtevnim poslovnim okoliščinam, podala pozitivno mnenje.

Predstavniki predsedstva so potrdili termin 34. volilnega zbora, ki bo potekal 13. decembra. Po le-tem se na vrhu krovne rokometne zveze obeta sprememba, predsednik Bobinac je namreč napovedal, da ne bo vložil kandidature za novi mandat.

Pregled rezultatov in dela v moških reprezentančnih selekcijah je predstavil Jure Natek, poročilo o ženskih pa je podala Anja Frešer. Glavno vodilo dela v mlajših starostnih kategorijah bo še naprej razvoj in napredek mladih rokometašev in rokometašic ter nabiranje izkušenj na mednarodni sceni.

Jure Cvetko, direktor svetovnega prvenstva za dekleta do 19 let, ki je letos potekalo v Celju, je predstavil poročilo o organizaciji tekmovanja, ki je prvič v zgodovini gostilo rekordnih 32 ekip. Za odlično organizacijsko izvedbo turnirja so organizatorji s strani svetovne rokometne zveze IHF prejeli zahvalo in priznanje.

Predsednik organizacijskega odbora prihajajočega ženskega evropskega prvenstva Bor Rozman je navzoče razveselil z novicama o pozitivnih obetih glede pridobivanja finančnih sredstev za organizacijo tekmovanja s strani države ter uspešno napovedjo glede prodaje vstopnic.

Predsedstvo se je soglasno zavzelo za držo proti razdeljevanju brezplačnih vstopnic. Člani predsedstva so se odrekli zastonjskim vstopnicam za tekme evropskega prvenstva kot vzor in pobudo podpornikom slovenske rokometne reprezentance ter ljubiteljem ženskega rokometa. Pozvali so k nakupu vstopnic, s katerim kupec neposredno prispeva k razvoju ženskega rokometa.

Pred zaključkom seje je predsedstvo sprejelo še sklep, da na prihajajočih volitvah za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije podpre kandidaturo Franja Bobinca.