3. 3. 2023

Štirje sobotni obračuni v Ligi NLB

V soboto bodo v 17. krogu Lige NLB odigrani štirje obračuni. Krško bo gostovali v Škofji Loki, Mariborčani na Kodeljevem, Krka na Hardeku, Ribničani pa v Posavju.

Po petkovih zmagah Gorenja Velenja nad Slovenj Gradcem in Trima Trebnjega nad SVIŠ Ivančno Gorico bodo še pred nedeljskim obračunom Kopra in Celja Pivovarne Laško na sporedu štirje sobotni dvoboji v elitnem tekmovanju slovenskega klubskega rokometa. Krško bo skok z dna lestvice iskalo na Gorenjskem, mariborski Branik pa bo pri LL Grosistu Slovanu poskušal ponoviti predstavo z nedavnega pokalnega dvoboja, na katerem so Štajerci Ljubljančane izločili z zmago po podaljšku. Krko čaka tradicionalno zahtevno gostovanje v Ormožu, Ribničani pa se bodo za novi par točk pomerili z Dobovo.

Prenose tekem si bo mogoče ogledati na uradnem YouTube kanalu RZS TV.

LIGA NLB, 17. KROG

Sobota, 4. marca, ob 18.00:
RD URBANSCAPE LOKA : RK KRŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Metevž Jesenko, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Čaka nas izjemno pomembna tekma. Ekipa RK Krško se je v zimskem času zelo dobro okrepila, imajo tudi novega trenerja, zato bodo še bolj motivirani kot sicer. Pripravljeni smo, vse pa bo treba pokazati na igrišču, saj za nas šteje le zmaga."

Robert Beguš, trener RK Krško:
"Urbanscape Loka igra zelo hitro in veliko teče. Zelo pomembno bo, da se bomo dobro vračali v obrambo, izkoristili naše prednosti in naredili čim manj tehničnih napak."

Sobota, 4. marca, ob 18.30:
RD LL GROSIST SLOVAN : RK MARIBOR BRANIK

IZJAVI PRED TEKMO

Darko Stojnić, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"V soboto nas čaka tekma proti Mariboru. Na tekmo se pripravljamo dobro, saj vemo, da gre za mlado in neugodno ekipo. Z dobro igro v obrambi in v napadu pričakujemo, da zmaga ostane na Kodeljevem."

Filip Jerenec, rokometaš RK Maribor Branik:
"Kljub naši zmagi na zadnji medsebojni tekmi bi rekel, da sta ekipi zelo enakovredni. Mislim, da bo v soboto odločilo to, katera ekipa bo bolje prenašala ves pritisk okrog borbe za obstanek v ligi. Tekma bo po moje precej počasna, dokler bo izid izenačen si ne bo nihče upal preveč tvegati. Če bo tekma izenačena do same končnice, bo na koncu odtehtala tudi sreča in pa sproščenost v zadnjih minutah."

Sobota, 4. marca, ob 19.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ : MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO

Teo Šulek, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"V Slovenj Gradcu smo odigrali slabo tekmo predvsem v obrambi, kar si proti Krki, če želimo osvojiti pomembni točki, ne smemo dovoliti. Krka v letošnjem prvenstvu igra zares odlično in bo težak zalogaj za nas. Resnično bo potrebno pokazati vse svoje znanje, da točki ostaneta na Hardeku in da naredimo pomemben korak k obstanku v ligi"

Jernej Avsec, rokometaš MRK Krka:
"Ta vikend nas čaka zelo zahtevno gostovanje v Ormožu. Kljub zmagi na prvi tekmi, pričakujemo izjemno težko tekmo. Ormožani igrajo dober in borben rokomet, poleg tega pa na Hardeku vedno kažejo dobre predstave. Priprave potekajo po načrtu in upamo, da s hitro igro v napadu in čvrsto obrambo osvojimo dve točki."

RK DOBOVA : RD RIKO RIBNICA

IZJAVI PRED TEKMO

Tilen Grobelnik, rokometaš RK Dobova:
"V soboto nas čaka težka tekma proti ekipi iz Ribnice. Z ekipo dobro treniramo ter verjamem, da bomo s fanti pokazali pravo borbo in dobro igro na igrišču. Zavedamo se pomembnosti tekme ter absolutno bomo naredili vse, da dve točki ostaneta doma v Dobovi."

Leon Ljevar, rokometaš RD Riko Ribnica:
"V soboto nas čaka težka tekma v Dobovi. Na nasprotnika se bomo dobro pripravili, zato ne dvomim v našo pripravljenost. Smo v dobri formi, zato gremo po dve točki."