4. 3. 2023

Celjani pred reprezentančnim odmorom na gostovanje v Koper

V nedeljo (18.00) se bo 17. krog Lige NLB zaključil z dvobojem Kopra in Celja Pivovarne Laško.

Po petkovih in sobotnih obračunih državnega prvenstva bo zadnje dejanje v 17. krogu Lige NLB potekalo v Bonifiki, kjer bodo gostovali aktualni državni prvaki. Primorsko-štajerski obračun bo zadnji pred reprezentančno akcijo, med katero bo slovenska izbrana vrsta odigrala dve kvalifikacijski srečanji za prvenstvo stare celine proti reprezentanci Črne gore. 

Nekaj reprezentančnega pridiha bo čutiti tudi na dvoboju Koprčanov in Celjanov. Tekma bo za organizatorje služila kot generalka za obračun prihodnjo nedeljo, 12. marca, ko se bodo Slovenci in Črnogorci pomerili prav v Kopru. V celjskem dresu bodo proti Kopru nastopili Aleks Vlah, Tadej Mazej in Stefan Žabić, ki so prejeli vabilo selektorja Uroša Zormana za prihajajočo reprezentančno akcijo.

LIGA NLB, 17. KROG

Nedelja, 5. marca, ob 18.00:
RD KOPER : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško: 
"Po sredini tekmi EHF Lige prvakov proti Aalborgu je bilo najpomembneje, da si ekipa malce odpočije. Po dnevu premora so zdaj vse misli pri gostovanju v Kopru, kjer nas čaka zelo zahtevna tekma. Proti ekipi Celja Pivovarne Laško moštva dajo vse od sebe, zato se moramo pripraviti na najboljši možen način."