4. 3. 2023

Krim Mercator in Trgo ABC Izola odpirata četrtfinale 1. ŽRL

V ponedeljek bo v Ljubljani na sporedu prvi četrtfinalni obračun sezone 2022/23 v 1. ženski rokometni ligi. Za mesto v ligi za prvaka se bosta pomerila Krim Mercator in Trgo ABC Izola.

Krimovke bodo na prvem četrtfinalnem obračunu v Stožicah gostile Izolanke, ki so za uvrstitev v četrtfinale premagale prav Krimov podmladek, zasedbo Ljubljane, ki je bila po rednem delu prva na prvenstveni razpredelnici zelene skupine. Povratna tekma v Izoli bo na sporedu prihodnjo soboto.

Preostali tekmovalni pari v četrtfinalu modre skupine so Mlinotest Ajdovščina - Žiher hiše Ptuj-Ormož, Litija - Z'dežele in Krka Novo mesto - Velenje. Zmagovalci četrtfinala se bodo nato v ligi za prvaka na medsebojnih tekmah pomerili za naslov državnega prvaka, poraženci pa v ligi za razvrstitev od 5. do 8. mesta.

V zeleni skupini 1. ženske rokometne lige se bodo v četrtfinalu pomerili Ž.U.R.D. Koper in Piran, Olimpija in Sava Kranj ter Vrhnika in Zvezda Logatec. Ljubljana je, kot zmagovalka rednega dela zelene skupine in udeleženka kvalifikacij za modro skupino, že uvrščena v ligo za razvrstitev od 9. do 12. mesta.

ČETRTFINALE MODRA SKUPINA

Ponedeljek, 6. marca, ob 18.00:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK TRGO ABC IZOLA

IZJAVI PRED TEKMO

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
"Veselimo se nove tekme s Trgom ABC Izolo, ki je odigrala najboljši tekmi proti Ljubljani v kvalifikacijah za obstanek v modri skupini. Pričakujem, da bodo rokometašice motivirane, mi pa bomo tekmo izkoristili za pripravo na naslednjega nasprotnika v ligi prvakinj."

Matej Marinac, pomočnik trenerja ŽRK Trgo ABC Izola:
"V ponedeljek se vračamo v Stožice, kjer bomo odigrali prvo četrtfinalno tekmo proti Krimu Mercatorju. Vemo, da bo zelo težka tekma, saj so nasprotnice po kakovosti superiorne. Naša želja in cilj je predvsem, da nadaljujemo s stopnjevanjem naše igre ter da se čim bolj zoperstavimo tekmicam ter prikažemo čim boljšo igro."