23. 3. 2023

Na prvem dvoboju 19. kroga Lige NLB Mariborčani v Trebnje

Na petkovem obračunu v Trebnjem, ki bo otvoril 19. krog Lige NLB, se bosta za točke udarili zasedbi domačega Trima in mariborskega Branika.

Za dolenjsko in štajersko ekipo je osvajanje novih točk nujno, a iz drugačnih razlogov. Trebanjski Trimo si v lovu za vodilnimi Celjani ne sme privoščiti spodrsljaja v borbi za naslov državnega prvaka, za Mariborčane pa bi bila vsaka osvojena točka vredna zlata - v borbi za obstanek si s Krškim delijo mesti na samem repu prvenstvene razpredelnice.

Čez vikend bodo v državnem prvenstvu na sporedu še tekme SVIŠ Ivančna Gorica - Krško, Dobova - Celje Pivovarna Laško, LL Grosist Slovan - Slovenj Gradec, Koper - Krka ter Urbanscape Loka - Riko Ribnica.

LIGA NLB, 19. KROG

Petek, 24. marca, ob 19.00:
RK TRIMO TREBNJE - RK MARIBOR BRANIK

IZJAVI PRED TEKMO

Gregor Potočnik, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Tekma z RK Maribor Branik, ki smo jo v prejšnji polovici sezone odigrali v gosteh in jo dobili z visoko razliko, nam ne pomeni nič. Mi se fokusiramo iz tekme v tekmo, zavedamo se, da smo naredili manjši »kiks«, ki nas je stal veliko. Mislim, da smo proti RD Riko Ribnica odigrali odličen 2. polčas, ko smo stopili skupaj in pokazali našo pravo moč, za katero iskreno upam, da jo bomo lahko pokazali tudi proti Mariborčanom. Čeprav so gostje v zadnjem času nanizali nekaj slabših rezultatov, jih ne smemo podcenjevati. Skozi celotno tekmo bomo morali odigrati tako, kot smo v Ribnici samo 2. polčas, tak pa je po mojem mnenju recept do našega uspeha na domači tekmi, za katero si vsi v ekipi želimo, da bi bila kar najbolje obiskana."