25. 3. 2023

Remi na Ptuju za uvod v končnico 5. - 8. mesta

Rokometašice Žiher hiš Ptuja-Ormoža in Litije so postregle z izjemno napetim dvobojem z infarktnim zaključkom za začetek končnice v skupini za razvrstitev med petim in osmim mestom.

Tekma v dvorani Ljudski vrt na Ptuju se je po enakovrednem in izenačenem dvoboju končala brez zmagovalca, končni izid dvoboja je bil 24:24. Preostala tekmeca v skupini za razigravanje od petega do osmega mesta 1. ženske rokometne lige, Trgo ABC Izola in Velenje, se bosta na tekmi prvega kroga končnice pomerila v odloženem terminu.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 5. - 8. MESTA

Petek, 24. marca:
ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ - ŽRD LITIJA 24:24 (15:12)
Kolenko 9, Krasnič 5 (3); Bajc 7, Gavrilovič (3), Ambrož in Kogovšek po 5.
STATISTIKA

Litijanke so v rednem delu prvenstva v 1. ženski rokometni ligi kotirale višje od Ptujčank, po dobrih predstavah v četrtfinalu proti zasedbi iz Celja pa bi marsikdo pričakoval, da bodo napadle vrh v skupini za razvrstitev od 5. do 8. mesta. A načrte so jim na tekmi prvega kroga prekrižale rokometašice Žiher hiš Ptuja-Ormoža, ki so z odličnim uvodom v tekmo poskrbele za domače vodstvo ob polčasu (15:12).
Na tekmi, kjer nismo videli velikega števila zadetkov, je bil pomemben prav vsak gol, teh pa je bilo v drugem polčasu še manj kot v prvem. A Litijanke so se iz minute v minuto približevale gostiteljicam, jih ujele, a ne tudi prehitele. V dramatični končnici, v kateri je sodniški dvojec Markun-Mavec moral poseči tudi po rumenem in rdečem kartonu, sta si zasedbi točki razdelili s končnim izidom 24:24. Rokometašice obeh ekip bodo obžalovale zgrešene sedemmetrovke, ki bi lahko prevesile tehtnico - domačinke so zgrešile tri od šestih, gostje štiri od sedmih.
V ptujsko-ormoških vrstah je med strelkami ponovno prevladovala Minea Kolenko z devetimi goli, sedem jih je na drugi strani dosegla Špela Bajc, ki jo je po tekmi pričakalo vabilo selektorja za prihajajočo reprezentančno akcijo - s soigralko Blažko Hauptman in Ajdovko Živo Čopi se je uvrstila med tri rezerve rednemu kadru.

IZJAVI PO TEKMI

Kaja Korpar, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož:
"Po zelo dobrem začetku tekme smo zasluženo dobile prvi polčas. V drugem polčasu pa se je naš tempo igre znižal in prejemali smo nepotrebne zadetke. Na punce sem ponosna, saj smo vseeno obdržale eno piko doma, ki bo zelo pripomogla v nadaljevanje tekmovanja za razvrstitev od petega do osmega mesta."

Saša Posega, rokometašica ŽRD Litija:
"Prvi polčas nam ni šel tako kot smo se dogovorile, nismo bile dovolj zbrani in nismo držale obrambe. V drugem polčasu smo želele to izboljšati. Ni nam čisto uspelo, smo pa vsaj izenačile."