15. 4. 2023

Dve tesni zmagi gostiteljev na sobotnih dvobojih Lige NLB

Na sobotnih dvobojih sta si minimalni zmagi priigrali moštvi Jeruzalema Ormoža in Slovenj Gradca.

Prleki so na Hardeku z odločilnim golom Nika Ćirovića z devetih metrov ugnali Dobovo, ki je znova drago prodala svojo kožo, a v boju za obstanek ni prišla do potrebnih točk. Slovenjgradčani so bili v domači dvorani za gol uspešnejši od rokometašev iz Škofje Loke.

LIGA NLB, 22. KROG

Sobota, 15. april:
RK JERUZALEM ORMOŽ - RK DOBOVA 28:27 (15:12)
Ćirović 10 (2), Kosi 7 (1); Pintar 11 (7), Nešić 5.

Igralec tekme: Nik Ćirović (RK Jeruzalem Ormož)

Ormožani so po pravi drami in zmagovitemu golu Nika Ćirovića v izdihljajih tekme dosegli sedmo zmago v ligi NLB in se osmouvrščenim Škofjeločanom približali na točko zaostanka, medtem ko Dobovčani ostajajo na 12. mestu v 14-članski ligi. Pred predzadnjimi Mariborčani imajo točko, pred zadnjeuvrščenimi Krčani pa dve točki prednosti.
V prvem polčasu je kazalo na zanesljivo zmago Prlekov, ki so si dvakrat priigrali prednost sedmih golov (12:5 in 13:6). V končnici prvega dela tekme so zaigrali bledo in zmedeno, kar so Posavci izkoristili in več kot prepolovili zaostanek (12:15).
Gostitelji so v drugem polčasu prikazali toplo-hladno predstavo, kljub številnim nihanjem v igri pa so z zvrhano mero sreče osvojili načrtovani točki.
Zadnje minute so bile izjemno dramatične in le malo je manjkalo, da Posavci iz Prlekije ne bi odnesli obeh točk. Dve minuti pred koncem so po golu Denisa Ferenčaka povedli s 27:26, v naslednjem napadu pa je domači rokometaš Miha Kolmančič izenačil na 27:27.
V zadnji minuti je imela domača zasedba v svojih vrstah dva junaka: najprej je vratar Tomislav Balent ubranil sedemmetrovko Blažu Pintarju, odločilni gol za zmago pa je zabil Ćirović.
Ta je bil z desetimi goli tudi najbolj učinkovit igralec domače zasedbe, sedem jih je prispeval Tilen Kosi. Pri Dobovi je Pintar dosegel deset, Ignjat Nešić pa šest golov.
Zasedba iz Ormoža bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, Dobova pa bo gostila Gorenje Velenje.

IZJAVI PO TEKMI

Alen Skledar, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Na koncu ne moremo brez infarktne končnice. Takšno tekmo moramo prej odločiti v svojo prid. Na koncu je sreča bila na naši strani in enostavno moramo biti zadovoljni. Nora tekma. Pintar je imel sedemmetrovko za zmago Dobove, na koncu pa sreča ali pa znanje kakor vzameš gol Ćirovića."

Ignjat Nešić, rokometaš RK Dobova:
"Čestitam Ormožu na fer in korektni tekmi. Slabo smo odprli tekmo in to nas je na koncu drago stalo. V tej dvorani je kot gost vedno užitek igrati. Ormožu in Dobovi želimo veliko sreče do konca prvenstva in verjamem v naš obstanek v ligi. Za obstanek v ligi bo potrebno ponoviti predstavo iz Ormoža."

RK SLOVENJ GRADEC - RD URBANSCAPE LOKA 27:26 (15:12)
Cvetko 6 (3), Lampret 5; Jesenko 8 (2), Atanasoc 4.

Igralec tekme: Aljaž Lampret (RK Slovenj Gradec)

Koroški rokometaši so osvojili načrtovani točki, zanje pa so se morali pošteno potruditi. Slovenj Gradec je po dvanajsti zmagi v sezoni zadržal šesto, Urbanscape Loka pa po enajstem porazu osmo mesto.
Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so bili večji del tekme v prednosti, a trdovratni Gorenjci so jim v končnici povsem zadihali za ovratnik in neprestano ogrožali njihovo zmago.
V 56. minuti so se približali na gol zaostanka (24:25), z najmanjšim možnim zaostankom so po golu Matevža Jesenka začeli tudi zadnjo minuto dvoboja.
Mir v koroško hišo je prinesel Rok Cvetko, ki je svoje soigralce popeljal v vodstvo s 27:25. Škofjeločani so po zadetku Jesenka znižali na 26:27, za morebiten remi pa jim je zmanjkalo časa.
V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Cvetko s šestimi in Aljaž Lampret s petimi goli, v gostujoči pa Jesenko z osmimi in Aleksander Atanasov s štirimi zadetki.
Ekipa iz Slovenj Gradca se bo v prihodnjem krogu v gosteh pomerila z Ivančno Gorico, škofjeloška pa bo gostila Krko.

IZJAVI PO TEKMI

Miha Kotar, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Priborili smo si dve pomembni točki za končno peto mesto, ki vodi v Evropo. Vedeli smo na začetku, da bo tekma težka, vendar smo strnili vrste v obrambi in napadu, svoj delež sta dodala še vratarja in čestitam svoji ekipi."

Matevž Jesenko, rokometaš RD Urbanscape Loka:
“Škoda prvih minut in prvega delnega izida, kjer so se domačini odlepili. V Slovenj Gradcu se je težko vrniti v igro. Na koncu nam je to skoraj uspelo, vendar je zmanjkalo nekoliko športne sreče."