19. 4. 2023

Trimo Trebnje zanesljivo čez Ormožane

Trebanjci so se Ormožanom oddolžili za nedavni poraz v četrtfinalu Pokala Slovenije.

Rokometaši trebanjskega Trima so v 23. krogu lige NLB premagali ormoški Jeruzalem s 34:21 (18:14). Tri kroge pred koncem sezone državnega prvenstva Dolenjci zasedajo drugo, Prleki pa deveto mesto na prvenstveni razpredelnici.

LIGA NLB, 23. KROG

Sreda, 19. april:
RK TRIMO TREBNJE - RK JERUZALEM ORMOŽ 34:21 (18:14)
Slatinek Jovičič 7, Krešić 6; Ćirović 6 (1), Kosi 4 (1).

Trebanjci so v uvodnem obračunu 23. kroga osvojili načrtovani točki in se Ormožanom vsaj delno oddolžili za boleč četrtfinalni poraz v slovenskem pokalu. Po dvajseti zmagi v sezoni so se vodilnim Celjanom, ki bodo v petek gostovali v Ribnici, približali na dve točki zaostanka, medtem ko so Prleki zadržali deveto mesto v 14-članski elitni ligi.
Izbranci domačega trenerja Uroša Zormana so bili v vodstvu od prve do zadnje minute, odpor tekmecev pa so postopoma lomili. V prvi polovici tekme so si najvišjo prednost priigrali tik pred odhodom na veliki odmor, ko so povedli za pet golov (18:13).
V nadaljevanju so imeli vajeti igre v svojih rokah, najvišjo prednost pa so si priigrali tik pred koncem dvoboja, ko sta Krešimir Krešić in David Didovič zadela za vodstvo +13 (33:20, 34:21).
V trebanjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Staš Slatinek Jovičić s sedmimi in Krešić s šestimi goli, v ormoški pa Nik Ćirović s šestimi in Tilen Kosi s štirimi zadetki.
Trebanjska ekipa se bo po reprezentančni kvalifikacijski akciji za EP 2024 in zaključnem turnirju za pokal Slovenije v naslednjem krogu v gosteh pomerila z velenjskim Gorenjem, ormoška pa bo gostila Urbanscape Loko.