24. 4. 2023

Krimovke neporažene tudi po obračunu z mlinarkami

Krimovke razpleta dvoboja z Mlinarkami niso prepustile naključju. Na tekmi drugega kroga končnice so slavile zmago s 35:22.

Rokometašice Krima Mercatorja nadaljujejo s stoodstotnim izkupičkom v državnem prvenstvu. Tokrat so se na domačem terenu še drugič v dobrem tednu dni srečale z Mlinotestom Ajdovščino in svoje ambicije po osvojitvi novega naslova državnih prvakinj potrdile z visoko zmago. Ljubljanska zasedba je pretekli konec tedna v svoje vitrine že dodala pokalno lovoriko za sezono 2022/23.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA

Nedelja, 23. april:
RK KRIM MERCATOR - ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 35:22 (20:10)
Radičević 12 (1), Dmitrieva in Stanko (1) po 5; Abina 10 (2), Zelnik in Fegic po 3.

Krim Mercator je po dveh odigranih tekmah v končnici 1. - 4. mesta in po uspešno opravljeni nalogi proti Mlinotestu Ajdovščini pri dveh zmagah ter prvem mestu v skupini, v kateri se ekipe borijo za naslov državnega prvaka. Ajdovke so po porazu v Stožicah še za dve točki več oddaljene od tekmic iz Ljubljane, a z relativno varno prednostjo petih točk pred Celjankami zasedajo drugo mesto v skupnem seštevku lestvice državnega prvenstva.
Dvoboj v mali stoženski dvorani so bolje odprle Krimovke, ki jih s tira nista vrgla niti zgodnji rumeni karton in dvominutna izključitev Nataše Ljepoje v uvodu srečanja. Ajdovke so po začetnem zaostanku iskale možnosti za rezultatski priključek in vrnitev v igro, a preobrata v dogajanju na igrišču niso našle niti po minuti odmora na polovici prvega polčasa. Ena izmed glavnih krivk za to je bila Barbara Arenhart, ki je med vratnicama tigric že v prvem polčasu zbrala deset obramb in svojo ekipo na odmor popeljala v dvomestnem vodstvu (20:10).
Nadaljevanje tekme je z dvema zaporednima zadetkoma odprla najboljša strelka srečanja, Jovanka Radičević (12 zadetkov) in kljub borbi varovank Jana Žbogarja so krimovke tekmo v drugem polčasu varno pripeljale do končnega zmagoslavja s 35:23.
Ob Radičevićevi se je pri Ljubljančankah med strelke vpisalo deset rokometašic, po pet zadetkov sta dosegli Daria Dmitrieva in Tjaša Stanko. Pri gostujoči zasedbi je deset golov zabila Ana Abina.

IZJAVI PO TEKMI

Barbara Lazović, rokometašica RK Krim Mercator:
"Na tekmo smo bile dobro pripravljene, ker je Ajdovščina zelo kvalitetna ekipa. Naš cilj je bil, da prejmemo čim manj golov in to nam je tudi uspelo. V napadu smo bile odločne in suverene."

Urša Zelnik, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"V tekmo nismo vstopile s pravo energijo in to se je hitro videlo na rezultatu. V napadu nam je manjkalo zbranosti pri zaključkih, v obrambi pa je bilo premalo agresivnosti. V drugem polčasu smo bile bolj enakovredne vendar je bila razlika iz prvega polčasa previsoka."