25. 4. 2023

Izolanke v Litijo, Ljubljančanke v Logatec

V 1. ženski rokometni ligi bo živahno tudi med tednom, v sredo bodo na račun prišli ljubitelji rokometa v Piranu, Litiji in Logatcu.

Litijanke, ki so pretekli teden klonile v Velenju, se bodo na zmagovalne tirnice poskusile vrniti proti Trgu ABC Izoli, ki je v soboto slavil zmago nad Ptujčankami.

V končnici 9. - 12. mesta se bosta srečala Zvezda Logatec in Ljubljana. Logatčanke so na zadnji tekmi tesno izgubile proti Olimpiji, Ljubljančanke pa premagale Piran.

Že v torek bosta aktivni tudi preostali zasedbi skupine, ki se  bori za razvrstitev od 9. do 12. mesta. Rokometašice Pirana in Olimpije se bodo pomerile ob 19.00

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 5. - 8. MESTA

Sreda, 26. april, 19.00:
ŽRD LITIJA - ŽRK TRGO ABC IZOLA

IZJAVI PRED TEKMO

Katjuša Ponebšek, rokometašica ŽRD Litija:
"Na prvo domačo tekmo končnice k nam prihaja ekipa iz Izole. S korektno igro v obrambi in napadu želimo na koncu tekme priti do pozitivnega rezultata. Predvsem pa želimo pred domačimi navijači prikazati čim boljšo igro."

Eneja Kantar Božič, rokometašica ŽRK Trgo ABC Izola:
"V sredo se odpravljamo na gostovanje v Litijo. Zavedamo se, da tekma ne bo lahka, vendar verjamem, da lahko z veliko motivacije in zbrano igro, ki smo jo pokazale v zadnjih vikendih, prinesemo domov dve točki."

KONČNICA 9. - 12. MESTA

Torek, 25. april, 19.00:
RK PIRAN - RK OLIMPIJA

IZJAVI PRED TEKMO

Kristina Kokotec, rokometašica RK Piran:
"V torek gostimo ekipo iz Olimpije. Čaka nas težka tekma, v kateri bomo morale še bolj stisniti v obrambi in pravočasno zaustaviti nasprotnice. Prav tako tudi zmanjšati nepotrebne napake v napadu. Stopiti moramo skupaj in se boriti do konca. Verjamem, da bomo dale vse od sebe in da bo končni rezultat nam v prid."

Špela Pugelj, rokometašica RK Olimpija:
"Jutri nas čaka nov zahteven preizkus na gostovanju pri ekipi Pirana. Naš cilj je, da popravimo igro v obrambi in poizkusimo prikazati učinkovito igro v napadu. S puncami se bomo maksimalno potrudile ter v prvi vrsti uživale in se zabavale."

Sreda, 26. april, 20.30:
RK ZVEZDA LOGATEC - RK LJUBLJANA

IZJAVI PRED TEKMO

Barbara Brkovič, rokometašica RK Zvezda Logatec:
"Po sobotni tekmi z Olimpijo, doma pričakujemo ekipo Ljubljane. Na tekmi bomo pokazale borbo za novo zmago in verjamemo, da nam s trdo obrambo in premišljenim napadom lahko uspe obdržati dve točki doma."

Olga Čečkova, trenerka RK Ljubljana:
"Pričakujemo napeto in zanimivo tekmo! Ne glede ne to, da smo mlada ekipa, ki prvo sezono igra v članski ligi, smo pokazali zelo dobre rezultate! Seveda nam manjka izkušenj, ampak  vsako tekmo vzamemo zelo resno in odgovorno."