6. 5. 2023

Strelsko razpoložene Krimovke in Ajdovke do novih zmag

Strelsko razpoložene gostje so bile na petkovih obračunih četrtega kroga končnice dvakrat uspešne. Aktualne prvakinje Krimovke so slavile zmago nad Krko, drugouvrščene Ajdovke pa nad Celjankami.

Ta konec tedna se bodo srečanja 1. ženske rokometne lige igrala še v Velenju, Litiji, Logatcu in Vrhniki.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA

Petek, 5. maja:
ŽRK KRKA NOVO MESTO - RK KRIM MERCATOR 22:42 (15:21)
Barukčić 6, Robida 4; Kovarova, Ljepoja, Ngombele in Radosavljević po 5.

IZJAVI PO TEKMI

Valentina Klemenčič, rokometašica RK Krim Mercator:
"V prvem polčasu smo bile zelo izenačene, ekipa Krke pa se je z dobro obrambo izkazala za kvalitetnega nasprotnika. V drugem polčasu smo bile tudi strelsko bolj prepričljive, kar se je hitro poznalo tudi na rezultatu. V Ljubljano se vračamo z zasluženima novima točkama."

Ivona Barukčić, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:
"Tekmo smo odprle zelo dobro v drugem polčasu smo nadaljevale s preveč tehničnimi napakami, kar so izkušene igralke Krima dobro izkoristile."

Petek, 5. maja:
ŽRK Z'DEŽELE - ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 29:35 (17:15)
Bon Brzin 7 (2), Regner in Pišek po 5; Perazić (3), Zelnik, Abina in Fegic po 6.

IZJAVI PO TEKMI

Jasmina Pišek, rokometašica ŽRK Z'dežele:
"V tekmo smo vstopile odločno in  borbeno, želele smo prikazati dobro igro v domači dvorani. Prvih 30 minut nam je to tudi uspelo, žal pa smo v začetku drugega polčasa naredile preveč napak, kar je ekipa iz Ajdovščine znala izkoristiti in si priigrati prednost. Kljub porazu, bi čestitala soigralkam in vodstvu za prikazano."

Klara Hrovatič, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"V Celje smo prišli motivirani, ne glede na že znano končno razvrstitev. Po malo bledem prvem polčasu smo morali nivo igre v drugem prestaviti na višji nivo. Tekmo smo mirno pripeljali do konca in s tem upravičili vlogo favorita."