19. 5. 2023

Vroča borba za obstanek v predzadnjem krogu Lige NLB

V 25. krogu bo sedem moštev Lige NLB odigralo zadnjo domačo tekmo v sezoni 2022/23. Od domačih navijačev se bodo poslovili v Celju, Mariboru, Škofji Loki, Trebnjem, Ribnici, Ivančni Gorici in Dobovi.

Boj za naslov državnega prvaka slovenskega rokometnega prostora je odločen, svojo 26. trofejo so v vitrine pospravili Celjani. A borba za obstanek med elito na drugi strani lestvice je še naprej napeta in napoveduje zanimive predstave rokometašev v prihajajočem krogu Lige NLB. Maribor Branik, Dobova (oba 9 točk) in Krško (8 točk) si bodo na dveh sklepnih obračunih te sezone poskušali izboriti uvrstitev na 12. mesto, ki predstavlja rešilno bilko igranja v prvoligaški konkurenci v sezoni 2023/24. Izpadli moštvi bosta nadomestili najvišje uvrščeni 1. B državne rokometne lige, Ljubljana in Škofljica.

LIGA NLB, 25. KROG

Petek, 19. maja, 19.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - RK KRŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Tilen Strmljan, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
"Izpolnili smo glavni cilj, ki smo si ga zastavili pred začetkom nove tekmovalne sezone. Pokalnemu naslovu smo dodali še naslov državnih prvakov in izjemno smo veseli. A zdaj se moramo maksimalno osredotočiti na zadnji dve letošnji tekmi, saj moramo narediti vse, da sezono zaključimo z dvema zmagama." 

Robert Beguš, trener RK Krško: 
"Celjanom čestitke za naslov prvaka. Mi smo še vedno v igri za obstanek in upam, da bo zadnji krog odločal o tem."

Petek, 19. maja, 18.15:
RK MARIBOR BRANIK - RK SLOVENJ GRADEC

IZJAVI PRED TEKMO

Tadej Sok, rokometaš RK Maribor Branik:
"Po 11 sezonah je prisel dan, ko bom se zadnjič oblekel mariborski dres na domači tekmi. Vsem v klubu bi se rad zahvalil za vse, kar se je v tem času zgodilo. Do konca sezone, ki je bila za nas zelo težka, sta še dve tekmi. Želim si, da sezono zaključimo pozitivno. Petkova tekma bo zahtevna, a bomo dali od sebe vse, da bi se na koncu razveselili pomembne zmage."

Urban Starc, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"V petek nas čaka zadnja gostujoča tekma te sezone. Odpravljamo se v Maribor, kjer nas čaka neugoden nasprotnik. Le - te že poznamo, zato vemo od koder pretijo nevarnosti. Verjamem, da bomo svojo formo iz zadnjih dveh tekem dvignili na precej višjo raven in domov odšli z dvema točkama!"

Petek, 19. maja, 18.00:
RD URBANSCAPE LOKA - RK GORENJE VELENJE

IZJAVI PRED TEKMO

Darko Cingesar, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Čaka nas zadnja domača tekma proti RK Gorenje Velenje. Trenutno so drugi na lestvici, torej sam njihov rezultat je dosti zgovoren, da nas čaka težek nasprotnik. Torej lahko pričakujemo dobro, napeto tekmo ob enem pa ne smemo pozabiti, da velenjčanom naš teren ravno ne leži, saj so se v preteklosti dostikrat opekli."

Martin Hebar, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"V petek nas čaka težka tekma v Škofji Loki. Želimo si zmage in končnega drugega mesta v prvenstvu, tako da se bomo probali na Loko čim bolje pripraviti in osvojiti novi dve točki.”

Petek, 19. maja, 19.00:
RK TRIMO TREBNJE - RD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO

Mirnes Grčo, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Čaka nas težak obračun proti ekipi RD Koper. Še vedno smo pod vtisom prejšnje tekme z Gorenjem, zato si želimo, da bi se našim navijačem oddolžili za slabšo predstavo v Velenju in da bi na zadnji domači tekmi zmagali."

Bor Breznikar, rokometaš RD Koper:
"Po korektno odigrani in dobljeni tekmi proti Dobovi se v petek odpravljamo na eno izmed najtežjih gostovanj v Trebnje, ki je zagotovo favorit, ampak mi bomo v Trebnju poizkušali odigrat eno dobro tekmo in bomo videli, kaj se bo na koncu izšlo iz tega."

Sobota, 20. maja, 19.00:
RD RIKO RIBNICA - MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO

Mitja Nosan, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Pričakujemo še zadnjo letošnjo tekmo pred domačimi navijači. V Novem mestu nismo bili kos domačinom, kar želimo popraviti na domačem parketu. Seveda si želimo zmagati, vendar bo tekma težka. Bilo bi lepo, če bi ponovili tekmo iz Slovenj Gradca. Upam, da se bodo tribune dodobra napolnile in se bomo na lep način poslovili od navijačev za letošnjo sezono v domači dvorani."

Dino Rašo, rokometaš MRK Krka:
"Zmaga bi nam prinesla končno 4. mesto v NLB ligi, za katerega se trenutno borimo ravno s sobotnim nasprotnikom. Zavedamo se, da tekma ne bo lahka. Morali se bomo držati dogovorov tako v napadu kot v obrambi. Pričakujem kakovostno, borbeno in izenačeno tekmo, ki bo vredna ogleda. Zagotovo pa bomo pustili srce na igrišču. Vabim vse navijače, da nas pridete podpret!"

Sobota, 20. maja, 19.00:
RK SVIŠ IVANČNA GORICA - RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO

Aleksander Polak, trener RK SVIŠ Ivančna Gorica: 
"Prišli smo do zadnje domače tekme v letošnji sezoni. Zagotovo nas čaka zanimiva in čvrsta tekma, na kateri pa bo prisotno veliko čustev, saj nekateri igralci končujejo svojo rokometno pot, drugi pa odhajajo v nove sredine. Naša dolžnost je, da skupaj z navijači pripravimo pravi rokometni praznik in se z zmago zahvalimo tako njim kot tudi vsem, ki delujejo okoli kluba za uspešno sezono! Navijači, vabljeni v čim večjem številu! Z vami smo močnejši!"

Aleš Zemljič, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Za zmago v Ivančni Gorici bo potrebno odigrati tekmo na visokem nivoju. V ekipo se vrača Nik Čirović, ostali smo brez Denisa Škrinjara. Če gledamo tradicijo nam tekme v Ivančni Gorici ležijo, verjamem, da bo tako tudi tokrat in da se v Ormož vračamo z novo zmago in Svišu ne dovolimo, da nas prehiti na lestvici."

Nedelja, 21. maja, 19.00:
RK DOBOVA - RD LL GROSIST SLOVAN

IZJAVI PRED TEKMO

Ignjat Nešić, rokometaš RK Dobova:
"V nedeljo nas čaka zelo pomembna in težka tekma, ki lahko odloča veliko tega. Z dobrim vzdušjem v dvorani in dobro igro pike bodo sigurno ostale tam kjer pripadajo!"