20. 5. 2023

Podelitev pokala v Stožicah, z zmago zaključile tudi Izolanke in Velenjčanke

Krimovke so sezono končale neporažene, na zadnji domači tekmi so ugnale Celjanke. Izolanke so slavile zmago proti Litiji, Velenjčanke pa proti Ptujčankam.

Krimovke so s parom osvojenih točk samo še potrdile končno zaporedje ekip v končnici 1. - 4. mesta, ki je bilo znano že pred zadnjim krogom. Prvo mesto so si rokometašice Krima Mercatorja zagotovile konec prejšnjega meseca, prve zasledovalke so bile Ajdovke, tretjo mesto je zasedla zasedba Z'dežele, četrto pa novomeška Krka.

V končnici 5. - 8. mesta so Izolanke z zmago zaključile sezono, v kateri so se skozi šivankino uho rešile izpada iz modre skupine, a ob enem zaigrale v finalu pokalnega tekmovanja. Zmago so vknjižile tudi Velenjčanke, ki so sezono sklenila na vrhu svoje skupine v končnici, skupno pete. Litija je zasedla šesto mesto, Trgo ABC Izola sedmo, Žiher hiše Ptuj-Ormož pa osmo.

V soboto bodo svoje poslednje obračune v sezoni 2022/23 odigrali tudi sledeči tekmovalni pari: Olimpija - Piran, Ljubljana - Zvezda Logatec, Sava Kranj - Koper.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA

Petek, 19. maja:
RK KRIM - ŽRK Z'DEŽELE 40:32 (23:16)
Ngombele 9 (3), Kovarova 8 (2); Bon Brzin 10 (2), Vrček in Strnad Zelen (3) po 5.

IZJAVI PO TEKMI

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
"Mislim, da smo izkoristili vse, kar nam je slovenska liga ponudila. Zahvaliti se moram igralkam, da so izkazale čast dresu Krima in zgodovini, ki jo ta klub premore. Nasprotniki so proti nam vedno pokazali svoj maksimum in so takšne tekme zagotovo v korist vseh. Najbolj pomembno je, da se nobena ni poškodovala in lahko začnemo graditi novo zgodbo."

Miša Marinček, trenerka ŽRK Z'dežele:
"Zelo ponosna sem na moje punce in ne glede na to, da smo lani z drugim mestom dosegli zgodovinski uspeh kluba. Letos smo imeli podobno visoke apetite in jih tudi dosegli, smo pa imeli nekaj težjih poškodb, ki so krojile usodo nosilk. Ne glede na vse, sem vesela, da so odgovornost prevzele mlajše igralke in smo igrali kot ekipa. Pomembno je, da smo danes zaključile brez novih težav in lahko Celju privoščimo novo medaljo."

KONČNICA 5. - 8. MESTA

Petek, 19. maja:
ŽRK TRGO ABC IZOLA - ŽRD LITIJA 35:29 (19:15)
Cerovak 11 (2), Arnautović 7; Gavrilovič 9 (4), Bajc 6 (1)

IZJAVI PO TEKMI

Aleksandra Petrukhina, rokometašica ŽRD Litija:
"Danes smo slabo igrale v obrambi naredila veliko brez pametnih napak v napadu , nasprotnice pa so izkoristila vsako našo nezbranost in zato se je rezultat obrnil njim v prid."

Nika Vuk, rokometašica ŽRK Trgo ABC Izola:
"Danes je zmaga zasluženo ostala na domačem parketu . Popravile smo napake iz preteklih tekem in danes zmagale z borbenostjo. Hvala vsem navijačem za njihovo podporo, ki so bili naš 8 igralec."

Petek, 19. maja:
ŽRK VELENJE - ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ 38:28 (20:13)
Ferenc 12 (3), Tabaković 7; Kolenko 8, Zel in Puž po 7.

IZJAVI PO TEKMI

Enis Tabaković, rokometašica ŽRK Velenje:
"Za nami je se zadnja tekma sezone. Bila je predvsem zelo čustvena. Vesela sem da smo tudi na zadnji tekmi slavile in to je najpomembnejše. Čestitke ekipi za prikazano borbo in zmago."

Kaja Korpar, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož:
"V tekmo smo vstopile nezbrano in tako odigrale vseh šestdeset minut. Nismo se držale dogovorov pred tekmo, kar je pripomoglo taksnemu rezultatu. Čestitke ekipi Velenja za zmago in končno peto mesto."