12. 10. 2023

V šestem krogu na sporedu derbi Celjanov in Velenjčanov

Obračuni šestega kroga Lige NLB so vse bližji, med njimi pa je tudi dvoboj aktualnih prvakov iz Celja proti najbolj vročem moštvu te sezone iz Velenja!

Petek, 13. oktobra, ob 18.30:        
RK TRIMO TREBNJE - RD URBANSCAPE LOKA

IZJAVI PRED TEKMO

Darko Cingesar, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Jutri nas čaka tekma proti ekipi iz Škofje Loke. Zagotovo jih ne gre podcenjevati ne glede na trenutno razvrstitev na lestvici. Mi bomo dali vse od sebe, da nadaljujemo zmagovalni niz zadnjih treh tekem in osvojimo novi dve točki. Navijači, lepo vabljeni."

Žiga Stopar, rokometaš RD Urbanscape Loka: 
"Jutri odhajamo na gostovanje v Trebnje. Kljub manjšim poškodbam ne odhajamo na tekmo z belo zastavo, temveč bomo popravili napake iz prejšnjih tekem in dali svoj maksimum, da se nadejamo dobrega rezultata."

Sobota, 14. oktobra, ob 19.00:
MRK LJUBLJANA - RK SLOVENJ GRADEC

IZJAVI PRED TEKMO

Miha Tomšič, rokometaš MRK Ljubljana:
"K nam prihajajo vedno neugodni in borbeni Korošci. V preteklih letih imamo s Slovenj Gradcem dobre in slabe izkušnje. Upam, da bo sobotna tekma za nas dobra izkušnja in da nam uspe dobiti kakšno točko če ne celo dve."

Miha Kotar, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"V soboto odhajamo na gostovanje v Ljubljano. Vsi se zavedamo pomembnosti te tekme, saj želimo na Koroško prinesti nov par točk. Motivacija je velika, zato obljubljamo borbo vseh 60 minut."

RD RIKO RIBNICA - RK DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO

Borut Maček, trener RD Riko Ribnica:
"V soboto nam v goste prihaja ekipa Dobove. Kljub dvema tesnima porazoma na derbijih, je vzdušje v ekipi dobro, prav tako je tudi zdravstveni karton prazen. V poštev pride samo zmaga."

Matija Kozolić, rokometaš RK Dobova:
"Po porazu proti MRK Ljubljana, kjer smo imeli priložnosti za zmago, a jo nismo izkoristili, nas čaka gostovanje pri dobri ekipi Ribnice. Na nas je, da pokažemo borbenost in dobro igro, saj le tako lahko upamo na prve točke."

ŠRD ŠKOFLJICA - RD LL GROSIST SLOVAN

IZJAVI PRED TEKMO

Jon Rot, rokometaš ŠRD Škofljica:
"Pred nami je, tako kot prejšnji vikend, ponovno tekma na kateri za obstanek v ligi ne smemo izgubljati točk. Po drugi zmagi v sezoni motivacija seveda ni vprašljiva, vzdušje v garderobi pa odlično. K nam v soboto prihaja sosednji Slovan, ki se je letos okrepil z velikim številom novih igralcev, zato tekma brez dvoma ne bo enostavna. S soigralci se bomo potrudili pokazati čim boljšo predstavo, navijače pa prosim, da se ponovno zberete v čim večjem številu in nam pomagate, da točke ostanejo na Škofljici."

Nik Pirnat, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Kljub slabšemu začetku v sezono, se na Škofljico odpravljamo z jasnim ciljem. Želimo prikazati naš pravi in odločen obraz, odigrati tekmo osredotočeno in s čim manjšim številom napak. Verjamem, da lahko s kolektivno igro dobimo tekmo in dve točki prinesemo domov."

RD KOPER - RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO

Rok Žuran, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Naše misli ta teden na treningih so bile vse usmerjene v Koper, ki je sezono odprl z dvema zmagama in tremi porazi. Tudi Primorci veljajo kot mi za zelo nepredvidljivo ekipo in so v tem prvenstvu že pokazali vse svoje obraze. Od odličnih iger, do slabih predstav. Pohvalijo se lahko z odličnimi vratarji (Marin Đurica, Rok Jelovčan, Jakob Morato), zunanjo linijo tvorijo izkušeni Tine Poklar, Andraž Kete, Dani Zugan, katerim se je priključil lani poškodovani Andraž Makuc. Zanimiva ekipa, ki lahko premaga prav vsako ekipo v ligi. Tudi tiste najboljše. Čaka nas nova težka preizkušnja. Spet bo prav vsaki igralec našega moštva moral prispevati pomemben delež pri grajenju zmagovitega mozaika. Če se bomo čvrsto postavili v obrambi in če bodo znova na nivoju naši vratarji se lahko nadejamo enakovrednega srečanja. To pa je naša želja, da v zadnjih deset minut tekme na Bonifiki pridemo v egalu in potem je vse mogoče. Če pa bo rezultat potekal kot na zadnjem gostovanju v Ljubljani pa ne bomo imeli tudi nič proti."

20.15:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - RK GORENJE VELENJE

IZJAVI PRED TEKMO

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"V soboto nas čaka zelo zahtevna tekma proti trenutno prvouvrščeni ekipi slovenskega državnega prvenstva. To bo hkrati prvi slovenski derbi v tej sezon, skupno 130. Zato se vsi skupaj zavedamo, za kako veliko in pomembno tekmo gre. Za nas najbolj pomembna tekma v tem trenutku, po zelo napornem tednu. Zavedamo se kaj nam ta tekma prinaša. Dali bomo vse od sebe, da tekmo zmagamo in se spet priključimo vrhu lestvice."

Jernej Drobež, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"V soboto nas čaka derbi. Še ena težka in prava rokometna tekma. Med nami in Celjem ni skrivnosti, dobro se poznamo in na takšnih tekmah odločajo malenkosti. Tista ekipa, ki bo od prve minute odigrala bolj zbrano, naredila manj napak in bolje upoštevala navodila trenerja bo slavila na derbiju."


Sreda, 18. oktobra, ob 19.00:
RK SVIŠ IVANČNA GORICA - MRK KRKA