20. 11. 2023

Ose potujejo v Španijo po nove točke

Rokometaši Gorenja Velenja se po zmagi v državnem prvenstvu proti novomeški Krki odpravljajo na pomembno gostovanje v Španijo, kjer jih čaka tekma 4. kroga Lige Evropa proti Cuenci.

Evropska liga je že v polnem razmahu. V tem tednu bodo ekipe, ki tekmujejo v drugem najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, vstopile v drugo polovico skupinskega dela tega tekmovanja. Velenjski rokometaši so v ponedeljek odpotovali v Španijo, kjer bodo nove točke iskali proti španski Cuenci.

Varovanci Zorana Jovičića trenutno s štirimi točkami zasedajo drugo mesto na lestvici skupine C. V prvem krogu so z rezultatom 34:26 slavili proti Winterthurju, nato pa so na prvem gostovanju, kljub veliki borbi, morali premoč priznati Sävehofu. Sliko z druge tekme so popravili pretekli teden v Velenju. Pred polnimi tribunami Rdeče dvorane, so na kolena z rezultatom 28:20, spravili špansko Cuenco.   

Tekma 4. kroga Lige Evropa med Cuenco in RK Gorenje Velenjebo na sporedu v torek, 21. novembra ob 20.45 v dvorani Pabellon Polideportivo el Sargal, v neposrednem prenosu pa si jo boste lahko ogledali na Arenasport.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Čaka nas borbena in težka tekma. Cuenca je dobra ekipa, ki je znana po tem, da na domačem igrišču igra dosti bolje kot zunaj. Mi se bomo na njih dobro pripravili in se v Španijo odpravljamo zmagat.˝

Matic Verdinek, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Pred nami je povratna tekma s Španci. Časa za pripravo nimamo veliko, ampak so vse naše misli usmerjene na to gostovanje. Želimo si ponoviti igro s prejšnje tekme in v Velenje prinesti novi dve evropski točki.˝

4. krog Lige Evropa, 21. november, 20.45 (Pabellon Polideportivo el Sargal, Cuenca)
REBI BALONMANO CUENCA : RK GORENJE VELENJE