21. 11. 2023

Reprezentančni teden začele obetavne rokometašice

Z začetkom tedna se je v ženskih rokometnih tekmovanjih začel reprezentančni premor. Slovenska ženska reprezentanca se bo zbrala v torek, medtem ko so se dan poprej na treningu mudile obetavne rokometašice.


Žensko reprezentanco v prihodnjem tednu čaka nastop na svetovnem prvenstvu na Norveškem, Danskem in Švedskem, kjer si bo s predstavami skušala zagotoviti mesto v kvalifikacijah za poletne olimpijske igre v Parizu. Izbrana vrsta se bo v Ljubljani zbrala v torek popoldne, dan kasneje pa v Stožicah opravila prvi trening.


Že v ponedeljek so stoženski rokometni parket zagrele mlajše, obetavne rokometašice, ki počasi trkajo na vrata članske reprezentance. Selektor Dragan Adžić jih je namreč zbral na enodnevni akciji. Treningu sta se za dodatno motivacijo zbranih deklet pridružili tudi članski reprezentantki Ema Hrvatin, sicer trenutno najboljša strelka prve nemške Bundeslige, in Ema Marković.


»Dekletom smo pojasnili strategijo dela z njimi v naslednjem obdobju in jih skušali še dodatno motivirati za delo v klubih. Posebno pozornost namenjamo generaciji deklet, rojenih v letih  2004 in 2005, ki med mlajšimi selekcijami nima več tekmovanj. Pogled Rokometne zveze Slovenije mora biti usmerjen tudi proti naslednjim olimpijskim ciklusom. Ta dekleta so s svojo kakovostjo zagotovo del te strategije, ki sega do let 2028 in 2032,« je dejal slovenski selektor, ki je za dekleta najprej pripravil krajši seminar, nato pa se z njimi preselil še na rokometno igrišče.


Po videnem ni skrival zadovoljstva. »Izjemno sem zadovoljen s pristopom, ki so ga pokazale rokometašice. Povabilu so se odzvala vse vabljene,« je še povedal črnogorski trener in v isti sapi dodal: »Rokometna zveza Slovenije je s celotnim reprezentančnim štabom v vsakem trenutku na razpolago, da pomaga klubom in trenerjem pri razvoju teh deklet v vseh segmentih. To smo jim želeli še enkrat poudariti in jih znova pozvati, da ponujeno kar najbolje izkoristijo ter da tako v naslednjem obdobju njihovo kakovost še dvignemo.«

SEZNAM VABLJENIH ROKOMETAŠIC
Rokometašica Rojena Igralno mesto Klub
Žana Cerovak 2005 leva zunanja RK Krim Mercator
Lara Kolobarić 2004 leva zunanja ŽRK Krka Novo mesto
Ivona Barukčić 2002 leva zunanja ŽRK Krka Novo mesto
Špela Bajc 2001 zunanja ŽRD Litija
Nika Ocepek 2004 srednja zunanja RK Krim Mercator
Azra Zulić 2005 srednja zunanja ŽRK Z'dežele
Tinkara Kogovšek 2004 levo krilo ŽRD Litija
Ana Jarc 2003 desna zunanja/desno krilo RK Krim Mercator
Urša Matekovič 2004 desna zunanja/desno krilo RK Krim Mercator
Deja Udovč 2004 desno krilo ŽRK Krka Novo mesto
Neža Rauter 2005 desna zunanja/desno krilo RK Sava Kranj / RK Olimpija
Elena Erceg 2006 desno krilo RK Krim Mercator
Lara Bukovec 2005 krožna napadalka ŽRK Z'dežele
Nina Kovšca 2003 krožna napadalka ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Anja Kolobarić 2004 krožna napadalka ŽURD Koper
Karolina Kolmanič 2005 srednja zunanja RK Krim Mercator
Tiana Vuković 2005 krožna napadalka RK Krim Mercator
Saša Posega 2004 vratarka ŽRD Litija
Dijana Đajić 2004 vratarka RK Krim Mercator
Klea Pirtovšek 2006 levo krilo RK Krim Mercator