24. 1. 2023

Varagićeva popeljala Krim do odločilne prednosti

Na vnaprej odigrani tekmi 13. kroga so rokometašice Krima Mercatorja brez večjih težav vpisale 11. zmago v sezoni. V Velenju so bile boljše s 35:23.

V sredo bodo na parket stopile še rokometašice Žiher hiš Ptuja - Ormoža, ki bodo na zadnji tekmi 10. kroga gostile novomeško Krko.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 13. KROG

Torek, 24. januarja:
ŽRK VELENJE : RK KRIM MERCATOR 23:35 (12:22)
Ferenc 11 (4), Jeras 3; Varagić 8 (1), Ngombere (1) in Jurič (1) po 5.
STATISTIKA

Krimovke so v Velenju vknjižile 11. par točk in podaljšale niz brez oddane točke. Na drugi strani Velenjčanke ostajajo na petem mestu Modre skupine, kjer premorejo enako število točk kot četrtouvrščena Krka, a je ta odigrala dve tekmi manj.
V uvodnih 14. minutah so gostiteljice iz Šaleške doline nudile odličen odpor tekmicam. Ana Jeras je tedaj zadela za 6:7, za tem pa so gostje iz Ljubljane počasi začele uveljavljati svojo kakovost in izkušnje. Med 23. in 30. minuto so pripravile delni niz 7:1, v katerem je blestela slovenska reprezentantka Alja Varagić. Desnokrilna rokometašica je za skok na 21:11 prispevala kar štiri zadetke, s soigralkami pa nato gostiteljic do konca tekme niso več spustile blizu.
V dresu Velenja je novo odlično strelsko predstavo prikazala Nastja Ferenc. Trenutno najboljša strelka Modre skupine je tudi proti branilkam naslova presegla svoje povprečje. Tokrat je zadela 11-krat, v tej sezoni 1. ženske rokometne lige pa je že pri 90 golih. Za Krim Mercator je Alja Varagić prispevala osem zadetkov.

IZJAVI PO TEKMI:

Nastja Ferenc, rokometašica ŽRK Velenje:
"Končni rezultat je bil pričakovan, zavedale smo se, da nismo iskale točke proti Krimu. Vseeno pa menim, da smo prikazale dobro igro in dobre elemente, skozi celotno tekmo smo držale ritem igre s tekmicami, katerih znanje in izkušnje pa so na igrišču prevladale. Zadovoljna sem z našo prikazano igro."

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
"Zelo sem zadovoljen s predstavo Velenja. Vem, da v klubu delajo dobro in da imajo vrhunsko trenerko. Po drugi strani žal nisem zadovoljen z našim odnosom, saj se pripravljamo na pomembne tekme v Ligi prvakinj. Čestitke Velenju za prikazano."

Sobota, 4. februarja:
ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ - ORMOŽ : ŽRK Z'DEŽELE
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK TRGO ABC IZOLA
ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRD LITIJA

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 10. KROG

Sreda, 25. januar, ob 20.30:
ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ - ORMOŽ : ŽRK KRKA NOVO MESTO

IZJAVI PRED TEKMO:

Nuša Puž, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj - Ormož:
"Po porazu v Velenju nas čaka zahtevna tekma doma proti Krki. Kljub manjkajočim igralkam bomo dekleta morala stopiti skupaj, saj se zavedamo pomembnosti te tekme. Krka je že na prvi tekmi pokazala, da kaznuje vse napake, zato bomo morale paziti da bo le-teh čim manj. Če popravimo realizacijo in v obrambi odigramo čvrsto verjamem, da lahko končni izid obrnemo v našo smer."

Angela Rudman, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:
"V sredo nas čaka gostovanje na Ptuju, kjer je tekma vedno zahtevna. Zaradi preteklih dveh pomembnih zmag se na tekmo odpravljamo samozavestno, saj vemo, kako moramo odigrati za še tretjo zmago. Zavedamo se, da moramo za novi dve točki odigrati v obrambi tako čvrsto kot proti Izoli, v napadu pa popraviti realizacijo strelov."

Že odigrano, torek, 10. januarja:
ŽRK Z'DEŽELE : RK KRIM MERCATOR 25:27 (11:16)

Sobota, 14. januarja:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRD LITIJA 18:28 (9:14)
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK VELENJE 31:22 (16:13)
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Točke