27. 1. 2023

Krimovke visoko preko dolenjske zasedbe

V petek se je s tekmama v Ljubljani in Celju začel 12. krog Modre skupine 1. ženske rokometne lige. Zanesljivi zmagi sta ostali doma.

Krim Mercator je z 48:24 ugnal novomeško Krko, zasedba Z'dežele pa z 31:20 Litijo.

Krog se bo nadaljeval v soboto s tekmo med Žiher hišami Ptujem - Ormožem in ajdovskim Mlinotestom, medtem ko termin obračuna med Trgom ABC Izolo in Velenjem še ni znan.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 12. KROG

Petek, 27. januarja:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK KRKA NOVO MESTO 48:24 (26:14)
Radičević 11 (1), Klemenčič 8; Kolobarić 6 (1), Malić (1) in Barukčić po 5.
STATISTIKA

Rokometašice Krima Mercatorja so prepričljivo osvojile 12. par točk v sezoni. Na domačem parketu male dvorane Stožice gostjam iz Novega mesta niso dopustile niti najmanjše možnosti za presenečenje in zmagale z 48:24.
Ljubljančanke so takoj na začetku vajeti igre trdno prijele v svoje roke. Krka se je v 19. minuti približala na 8:14, nato pa so v petih minutah gostiteljice prednost podvojile in vse do konca tekme le še stopnjevale svojo prednost.
Pri branilkah naslova s slovenske prestolnice je bila z 11 zadetki najboljša Jovanka Radičević, osem pa jih je dodala Valentina Klemenčič. Za Krko je Lara Kolobarić zadela šestkrat.

IZJAVI PO TEKMI:

Alja Varagić, rokometašica RK Krim Mercator:
"Vsaka tekma slovenske lige je za nas priprava na Ligo prvakinj. Sploh sedaj, ko imamo pred Vipersom manjši premor, so takšne tekme zelo dobrodošle. Na vsako tekmo gremo maksimalno in na koncu to rezultat tudi pokaže."

Nina Malić, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:
"Zdi se mi, da smo popravile napake s prejšnje tekme in smo dobro igrale v obrambi in napadu. Seveda bi lahko še vedno igrale bolje. Potruditi se moramo, da bomo na ostalih tekmah boljše in ostale med najboljšimi."

ŽRK Z'DEŽELE : ŽRD LITIJA 31:20 (13:11)
Novak 8 (1), Regner 6; M. Kogovšek 6 (4), Bajc 5.
STATISTIKA

Celjska zasedba Z'dežele si je dve tekmi pred koncem prvega dela tekmovanja 1. ženske rokometne lige že zagotovila tretje mesto v Modri skupini. Na drugi strani Litija s sedmimi točkami ostaja šesta.
Gostiteljice so obračun v celjski dvorani Golovec začele izjemno odločno ter v 19. minuti vodile že z 12:7. Dve zaporedni dvominutni izključitvi so Litijanke izkoristile za zmanjšanje zaostanka na 10:12, z dvema zadetkoma manj pa so odšle tudi na odmor med polčasoma (11:13), bližje pa jim do konca tekme ni uspelo priti.
V celjski zasedbi je osem zadetkov prispevala Erin Novak, za Litijo je dva manj dosegla Manca Kogovšek.

Sobota, 28. januarja, ob 19.00:
ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ - ORMOŽ : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (spletni prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Danijela Kreft, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj - Ormož:
"Po uspešni domači tekmi v goste prihaja ekipa iz Ajdovščine. Kljub močnim nasprotnicam si želimo, da pokažemo dobro igro v obrambi in zbranost v napadu. S puncami bomo dale vse od sebe, da bodo pike ostale na Ptuju."

Klara Hrovatič, vratarka ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"Po uspešnem nizu tekem v novem letu se z ekipo v soboto odpravljamo na gostovanje k ekipi s Ptuja. Ne glede na pogled na lestvico mislim, da bo na tekmi popolna osredotočenost še kako pomembna. Zavedamo se, da se približuje končnica. Če želimo doseči zastavljene cilje, so vsake točke pomembne."

Termin še ni znan:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK VELENJE