12. 2. 2023

Litija za štiri gole boljša od Velenja

Litijanke so na domačem parketu osvojile dve točki proti gostujoči zasedbi Velenja (24:20).

Na edini nedeljski tekmi 14. kroga 1. ženske rokometne lige so se zmage in novega para točk veselile gostiteljice obračuna med Litijo in Velenjem. Zasedba iz Velenja je tako redni del prvenstva sklenila na petem mestu s šestimi zmagami, Litijanke pa čaka še prestavljen obračun proti Krimu Mercatorju.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 14. KROG

Nedelja, 12. februarja:
ŽRD LITIJA : ŽRK VELENJE 24:20 (12:8)
Bajc 7, Kogovšek 6 (2); Priteržnik 7 (3), Kodele 5 (1).

V litijski športni dvorani je domača zasedba na tekmi zadnjega kroga prvega dela tekmovanja v 1. ženski rokometni ligi premagala sosede na lestvici, rokometašice Velenja. 
Četa Boštjana Kogovška si je dve točki priborila predvsem z dobro igro v obrambi. Gostiteljice so gostjam nekajkrat za daljše obdobje popolnoma zaprle poti do vrat, najbolj očitno se je to pokazalo med 9. in 22. minuto, ko šaleške rokometašice sploh niso dosegle zadetka. V tem obdobju so Litijanke zaostanek s 4:5 sicer pretvorile v vodstvo z 8:5, a si niso uspele ustvariti oprijemljivejše prednosti, ki bi jim omogočala mirno nadaljevanje tekme. Na odmor sta ekipi odšli ob izidu 12:8 v korist rokometašic v modrih dresih.
V nadaljevanju je domača zasedba svojo vodstvo povišala na pet zadetkov, a varovanke Snežane Rodič so se s serijo petih zaporednih golov, ki jo je v 43. minuti začela Eleonora Kodele, popolnoma vrnile v igro in izid poravnale na 17:17. Za popolni preobrat je zasedbi iz mesta ob Paki zmanjkalo razpoloženih strelk, tekmo so končale z zgolj petimi rokometašicami, ki so dosegle zadetek in porazom s končnim rezultatom 20:24.
Špela Bajc je bila s sedmimi zadetki najboljša strelka Litije, šest jih je dodala Manca Kogovšek. Na drugi strni jih je sedem zbrala Nika Priteržnik, pet pa Eleonora Kodele.
Velenjčanke so s srečanjem proti Litiji sklenile nastope v rednem delu prvenstva, zasedbo Litije pa v petek čaka še obračun proti aktualnim državnim prvakinjam.

IZJAVI PO TEKMI

Taja Femc, rokometašica Litija:
"Prvi polčas smo odigrale v našem ritmu, agresivno v obrambi in tako nadigrale gostujočo ekipo. Kasneje pa je zbranost popustila in tako so se nam približale. Stopile smo skupaj in tekmo zasluženo zmagale."

Eleonora Kodele, rokometašica Velenja:
"Obe ekipi sta se trudili, šlo pa je za fizični spopad. Največji problem je bil v naših izgubljenih žogah, nezbranosti v napadu in obrambi. Rada bi čestitala ekipi Litije za borbeno tekmo in zmago."