15. 2. 2023

Pred koncem rednega dela čas še za zaostale dvoboje v 1. ŽRL

Pred koncem rednega dela in kvalifikacijami za modro skupine 1. ženske rokometne lige, ki bodo na sporedu že to soboto, šest ekip čakajo še prestavljene tekme s preteklih krogov.

Krim Mercator bo po sredinem derbiju z Mlinotestom Ajdovščino obveznosti v državnem prvenstvu nadaljeval že v petek v Litiji (18.00). Podmladek tigric, ekipa Ljubljane, bo že dan prej gostovala na Vrhniki. Tretja ljubljanska zasedba, Olimpija, se bo prav tako v četrtek pomerila z rokometašicami Zvezde Logatca.

Prenose v živo iz Litije, Ljubljane in Vrhnike bo mogoče spremljati na YouTube kanalu RZS TV.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 11. KROG

Petek, 17. februarja, ob 18.00:
ŽRD LITIJA : RK KRIM MERCATOR

Maša Verbajs, rokometašica Litije:
"V petek igramo z evropsko ekipo Krima Mercatorja, ki si je tudi letos priigrala napredovanje med naj šestnajsterico v ligi prvakinj. Ob tej priložnosti jim čestitam. Zavedamo se njihovih kvalitet, me pa se želimo pred svojimi navijači pokazati v najboljši luči."

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
"Litija je ekipa, ki dela zelo dobro. Spoštujem vso delo trenerja iz Litije in mladih deklet, ki tam trenirajo. Igrajo lep, moderen rokomet z dobrim ritmom in verjamem, da bo dobra tekma za zaključek prvega dela prvenstva."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 10. KROG

Četrtek, 16. februarja, ob 18.00:
RK OLIMPIJA : RK ZVEZDA LOGATEC

Lana Strlič, rokometašica Olimpije:
"V četrtek nas čaka nova težka in zahtevna tekma proti ekipi Logatca. Za seboj imamo tri rezultatsko uspešne tekme in prepričana sem, da bomo tudi na tej kot ekipa in posameznice dale svoj maksimum. Cilj je, da ohranimo raven igre zadnjih treh tekem in poizkusimo prikazati čim boljšo rokometno predstavo. V prvi vrsti pa, da uživamo in se zabavamo."

Barbara Brkovič, kapetanka Zvezde Logatca:
"Tekma proti Olimpija je naša zadnja pred koncem prvega dela tekmovanja. Tekme v Ljubljani so zmeraj zanimive. Če bomo obračun začele kot znamo in igrale trdno obrambo bomo na krajši tekmovalni premor odšle z zmago."

Četrtek, 16. februarja, ob 18.45:
ŠDRŠ VRHNIKA : RK LJUBLJANA

Tia Kozina, rokometašica Vrhnike:
"V četrtek nas čaka težka tekma v domači dvorani proti ekipi Ljubljane. Predvsem želimo izboljšati napake iz prejšnjih tekem in iti v tekmo zbrane, s čim manj tehničnimi napakami. Prikazati bomo morale čvrsto obrambo in se zbrati v napadu. Verjamem, da se bomo borile z dobro igro in željo, da novi dve točki ostaneta na Vrhniki."

Aljaž Pavlič, pomočnik trenerke Ljubljane:
"V četrtek igramo zadnjo tekmo v rednem delu prvenstva proti ekipi Vrhnike. Glede na to, da smo si že zagotovili prvo mesto v zeleni skupini, gremo na tekmo sproščeni, ampak še vedno osredotočeni na stvari, ki nam v naši igri še manjkajo. Ta tekma nam bo služila kot dober trening pred sobotno tekmo z Izolo."
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke