16. 2. 2023

Dve zmagi gostji na zadnjih obračunih zelene skupine

Na prestavljenih obračunih 10. kroga sta zmagi slavili zasedbi Zvezde Logatca in Ljubljane. Prve so premagale Olimpijo (26:23), slednje pa so bile uspešnejše od Vrhnike (30:26).

Zadnje dejanje rednega dela tekmovanja v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige v sezoni 2022/23 sta bili prestavljeni tekmi 10. kroga na katerih sta Olimpija in Vrhnika gostili Zvezdo Logatec in Ljubljano. Na obeh srečanjih sta dve točki zabeležili višje uvrščeni ekipi na lestvici.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 10. KROG

Četrtek, 16. februarja:
RK OLIMPIJA : RK ZVEZDA LOGATEC 23:26 (13:17)
Pugelj 4 (2), Trifkovič (1), Bukvič in Kukovec Neumann po 3; Košir J. 9 (4), Košir M. 6.

Na obračunu v ljubljanski Hali Tivoli so se zmage veselile gostje iz Logatca, ki redni del tekmovanja v zeleni skupini zaključujejo kot tretjeuvrščene s sedmimi zmagami, remijem in štirimi porazi. Olimpija je po 12 odigranih tekmah peta z zrcalnim izkupičkom. Ljubljančanke so si svojih devet točk pridelale s štirimi zmagami, remijem in sedmimi porazi.
V Tivoliju smo v uvodu spremljali nekaj menjav v vodstvu na obeh straneh, nato pa so resneje povedle gostiteljice, ki so se z zadetkom Gaje Potočnik v 15. minuti oddaljile za štiri gole (10:6). Nato je na sceno stopila Jana Košir, ki je samo v drugi polovici prvega polčasa dosegla šest zadetkov, svoje so dodale tudi njene soigralke in Zvezda Logatec je povedla za pet golov, na odmor pa se odpravila v prednosti s štirimi (17:13).
V nadaljevanju so varovanke Petra Terčiča obračun izkušeno pripeljale do mirnega konca in brez prevelikih nihanj v rezultatu zmagale s 26:23.
Pri Olimpiji je bila s štirimi zadetki najučinkovitejša Špela Pugelj, prva strelka obračuna pa je bila z enajstimi Jana Košir v dresu kluba iz Logatca.

IZJAVI PO TEKMI

Hana Veber Marton, rokometašica Olimpija:
"Današnjo tekmo smo odigrale brez trenerke, kar je bilo za nas veliko presenečenje. Nezbrana igra v obrambi in preveliko število zgrešenih strelov je rezultiralo z zmago gostujoče ekipe."

Sara Potočnik, rokometašica Zvezde Logatca:
"Danes je bila za nas zadnja tekma v rednem delu prvenstva, v katero smo šli sproščeno, saj je nekaj igralk manjkalo. Ključna je bila obramba, ki je bila večino časa zelo dobra. V napadu moramo za prihodnje paziti na izgubljene žoge. Vesela sem za zmago v Tivoliju, ki je dobra popotnica za tekmi četrtfinala. Čestitam čisto vsaki punci."

ŠDRŠ VRHNIKA : RK LJUBLJANA 26:30 (13:14)
Gabrovšek 8, Nusdorfer 6 (2); Ocepek 10 (3), Jarc in Cerovak po 6.

Tekmo na Vrhniki so dobile rokometašice Ljubljane, za katere je četrtkov obračun služil kot generalka pred sobotno kvalifikacijsko tekmo za modro skupino 1. ženske rokometne lige proti Trgu ABC Izoli. Ljubljančanke so sicer prvi del državnega prvenstva sklenile na vrhu lestvice z 20 osvojenimi točkami. Vrhnika je zasedla šesto mesto po treh zmagah, remiju in osmih porazih.
V športni dvorani OŠ Antona Martina Slomška smo spremljali rezultatsko enakovreden prvi polčas, v katerem sta delež časa v vodstvu preživeli obe zasedbi. Zadnje izenačenje na srečanju smo videli v 26. minuti po uspešni sedemmetrovki Špele Nusdorfer, Ljubljančanke pa so nato prevzele vodstvo, ki ga do konca tekme več niso izpustile iz rok.
Ob polčasu je sicer prednost varovank Olge Čečkove, znašala zgolj en zadetek (14:13), a je v nadaljevanju narasla tudi na šest, ob zadnjem zvoku sirene na Vrhniki pa znašala štiri gole (30:26).
Za Vrhničanke je osem zadetkov dosegla igralka s številko osem na dresu, Hana Gabrovšek. Pri Ljubljani jih je deset zbrala osemnajstletna Nika Ocepek, ki je v skupnem seštevku zadetkov v sezoni prebila stotico. 

IZJAVI PO TEKMI

Tjaša Uljan, rokometašica Vrhnike:
"Prvi polčas smo odigrale solidno, v začetku drugega pa naredile preveč napak, kar je nasprotna ekipa izkoristila in nam odščipnila dve točki. Čestitke nasprotnicam za zmago in mojim soigralkam za borbeno igro."

Nika Ocepek, rokometašica Ljubljane:
"V prvem polčasu smo se mogle privadit na igranje brez smole, zato smo naredile nekaj napak. V drugem polčasu pa je naša igra stekla in do konca tekme smo pridržale prednost, ki smo si jo nabrale v začetku drugega polčasa. Čestitke nasprotni ekipi za borbo."
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ROKOMETNI KLUB LJUBLJANA 12 10 0 2 20
2 RK PIRAN 12 7 2 3 16
3 RK ZVEZDA LOGATEC 12 7 1 4 15
4 RK SAVA KRANJ 12 5 1 6 11
5 RK OLIMPIJA 12 4 1 7 9
6 ŠDRŠ VRHNIKA 12 3 1 8 7
7 Ž.U.R.D. KOPER 12 3 0 9 6