17. 2. 2023

Krim Mercator v Litiji redni del prvenstva sklenil neporažen

Visoka zmaga Krimovk v Litiji je bila zadnje dejanje rednega dela prvenstva v 1. ženski rokometni ligi. Ljubljanska zasedba je svoj 14. par točk osvojila z rezultatom 40:22.

Ekipa Krima Mercatorja je na prestavljenem dvoboju 11. kroga slavila zanesljivo zmago v Litiji in redni del tekmovanja končala s 14 zmagami na 14 tekmah, najuspešnejšim napadom (525 doseženih zadetkov) ter najtrdnejšo obrambo (295 prejetih zadetkov). Zasedba Litije je v prvem delu državnega prvenstva dosegla štiri zmage, en remi in devet porazov ter z devetimi osvojenimi točkami zasedla šesto mesto.

V državnem prvenstvu ženskih rokometnih zasedb zdaj sledijo kvalifikacije za modro skupino in četrtfinalni obračuni pred zaključkom tekmovanja v ligah za razvrstitev na končne pozicije.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 11. KROG

Petek, 17. februarja:
ŽRD LITIJA : RK KRIM MERCATOR 22:40 (6:22)
Gavrilovič (1) in Hauptman po 4; Marković 10, Radosavljević 7.
STATISTIKA

V športni dvorani Litija so gostiteljice pred domačo publiko pritisk ekipe iz prestolnice uspele kontrolirati samo v uvodu tekme. V peti minuti je izid, po dveh obrambah Aleksandre Petrukhine in zadetkih Tie Tomc in Blažke Hauptman za litijsko zasedbo, znašal 2:2. Krimovke so kmalu za tem prešle v vodstvo, ki je naraslo na dvomestno rezultatsko prednost (3:13) v 18. minuti z zadetkom najboljše strelke obračuna, Eme Marije Marković
Obramba čete Dragana Adžića, v sodelovanju z razpoloženo Barbaro Elisabetho Arenhart, ki je obranila kar 65% vseh strelov, se je odrazila v zgolj šestih prejetih zadetkih v prvem polčasu, katerega rezultat je znašal 6:22.
V nadaljevanju so Ljubljančanke nekoliko stopile s plina in v drugem polčasu dosegle štiri zadetke manj kot v prvem, gostiteljice pa so ob bolj sproščeni igri zbrale deset golov več kot v prvih 30 minutah. Kljub temu je zaloga iz prvega polčasa zadostovala, da so se rokometašice iz Ljubljane podpisale pod novo visoko zmago s končnim izidom 40:22.
Po štiri zadetke sta za domačinke dosegli Jelena Gavrilovič in Blažka Hauptman, Desetkrat je litijsko mrežo zatresla Ana Marija Marković.

IZJAVI PO TEKMI

Dragan Adžić, trener Krima Mercatorja:
"Zelo cenim delo z rokometašicami v Litiji, zaradi česar bodo tudi tri igralke na reprezentančnem seznamu naslednji teden. Sicer sem pričakoval malo več od njihove igre, ampak vem, da kakovostno delajo in se razvijajo. Zadovoljen pa sem z igro mojih igralk, za katerimi je zelo naporen teden, ki se je začel s tekmo proti Bukarešti."

Saša Posega, rokometašica Litije:
"Me smo dale vse od sebe in se borile proti močnejši ekipi Krima Mercatorja. Zadovoljna sem s prikazano igro. Krimovkam čestitam za zmago in jim želim uspešno igranje v nadaljnjem delu lige prvakinj."
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke