17. 3. 2023

Trimo Trebnje na zahtevno gostovanje v Ribnico

Prihodnja sobota bo polna rokometnega dogajanja na vseh frontah, šest obračunov bo odigranih tudi v Ligi NLB.

Po reprezentančnem premoru, ki ga je slovenska izbrana vrsta sklenila z dvema zmagama nad Črno goro in uvrstitvijo na evropsko prvenstvo, se na slovenske rokometne parkete vrača državno prvenstvo.

Prvi bodo začeli v Celju, kjer bodo gostovali Slovanovci, nadaljevali pa v Ivančni gorici, Mariboru, Krškem in Slovenj Gradcu. Vrhunec večera bomo spremljali v Ribnici, kjer bo pred kamerami Sportkluba gostovalo Trimo Trebnje.

LIGA NLB, 18. KROG

Sobota, 18. marca, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD LL GROSIST SLOVAN

IZJAVI PRED TEKMO

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško: 
"Kot sem že večkrat dejal, vsako moštvo v državnem prvenstvu si želi presenetiti moštvo Celja Pivovarne Laško in nič drugače ne bo tokrat v obračunu z LL Grosistom Slovanom. Naši cilj je osvojitev naslova državnega prvenstva, zato moramo maksimalno zavzeto odigrati vsako naslednje srečanje."

Jaka Soršak, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Po kratkem premoru odhajamo na gostovanje v Celje, ki imajo zelo kakovostno zasedbo. Na tekmo smo se pripravili tako kot na vse ostale nasprotnike. V tekmo gremo brez večjih pritiskov ter osredotočeni na lastno igro. Pričakujemo lahko težko tekmo, na kateri bo štela vsaka žoga."

Sobota, 18. marca, ob 19.00:
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RD URBANSCAPE LOKA

IZJAVI PRED TEKMO

Luka Komar, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"V soboto nas čaka zelo pomemben obračun proti neugodni ekipi iz Škofje Loke. Na zadnjem medsebojnem obračunu, ki se je končal z remijem, smo prikazali zelo dobro igro v napadu. Za osvojitev novih dveh točk, pa bomo morali poleg napada prikazati tudi dobro in čvrsto igro v obrambi. Upam, da se bodo navijači ponovno zbrali v velikem številu in nam pomagali da točke ostanejo doma."

Aljaž Jesenko, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"V soboto nas čaka tekma v Ivančni Gorici. Sviš igra zelo agresivno obrambo, še posebej pred domačimi gledalci, kjer so še dodatno motivirani. Že na prvem obračunu je bil rezultat izenačen in mislim, da bo tudi tako na povratni tekmi. Zavedamo se, da nas čaka napeta tekma, vendar se ne bomo predali do zadnje minute. Gremo na zmago in osvojitev pomembnih točk."

RK MARIBOR BRANIK : RK DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik:
"Naša pričakovanja so kar visoka, kar se te tekme tiče. Vemo, kaj ta tekma z Dobovo prinaša. Neposreden boj za mesta, ki ekipo obdržijo v ligi. Oboji imamo isto število točk, igramo pri nas doma in ne glede na to koga ne bo, bomo brez njega morali to tekmo odigrati. Nič drugega kot zmaga nam ne pride v poštev."

Toni Glogovšek, rokometaš RK Dobova:
"V soboto odhajamo na težko gostovanje v Maribor. Tokrat točke štejejo dvojno, saj se obe ekipi borita za mesta, ki omogočajo obstanek v ligi. 
S soigralci se bomo na tekmeca maksimalno pripravili in naredili vse, da bodo točke odšle z nami v Dobovo. Gremo, Dubova!"

RK KRŠKO : RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO

Jure Švalj, rokometaš RK Krško:
"To soboto nas čaka nova domača tekma z ekipo Ormoža, ki velja za ne ugodnega tekmeca. Na tekmeca smo se dobro pripravili, ampak zavedamo se, da nas čaka težka tekma, na kateri bodo odločale malenkosti. V ekipi vlada super vzdušje in s fanti smo pripravljeni na boj za vsako žogo. Naredili bomo vse, da 2 točki ostaneta v Krškem. Vabim vse navijače na sobotno tekmo, da nam pomagate do nove zmage. S fanti pa oblubljamo boj do zadnje sekunde."

David Bogadi, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:"
 Po pokalni tekmi s Trimom smo popolnoma psihično in fizično izčrpani. Četrtkov in petkov trening smo namenili regeneraciji. Upam, da se do pomembne tekme s Krškim zakrpamo. Nasprotnik bo zagotovo visoko motiviran, saj je to za njih tekma leta, kjer bi se z zmago vrnili v enakovreden boj za obstanek v ligi. Nam zmaga v Krškem zagotavlja obstanek v ligi in bomo poskušali vse narediti po svojih najboljših močeh, da tekmo popeljemo v za nas želeno smer. Obeta se prava moška prvenstvena tekma".

Sobota, 18. marca, 20.15:
RD RIKO RIBNICA : RK TRIMO TREBNJE

IZJAVI PRED TEKMO

Sandro Meštrić, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Še od evropske tekme proti Runarju naprej se vleče naš zmagoviti niz, ki ga bomo želeli podaljšati tudi v soboto. Trebnje je ekipa, ki se bori za naslov prvaka in je zato pod precej večjim pritiskom, še posebej zaradi poraza proti nam v jesenskem delu. Pozivam vse navijače, da napolnijo dvorano, saj je pred nami odlična tekma!"

Aljoša Čudič, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Med reprezentančnim premorom smo naredili analizo našega dela in se fizično pripravljali, pred obračunom z Rikom Ribnico pa odigrali še pokalno tekmo z Ormožem. Zavedamo se proti kakšnemu nasprotniku igramo v soboto ter katere ekipe nas v nadaljevanju še čakajo, zato gremo iz tekme v tekmo z željo po osvajanju novih točk."

Nedelja, 19. marca, ob 18.00:
RK SLOVENJ GRADEC : RD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO

Aljoša Yankovskyy, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"V nedeljo k nam prihaja ekipa iz Kopra, od katere se pričakuje borbena igra vse do zadnje sekunde. Naša naloga bo, da se do konca tedna uspešno pripravimo na vsakega njihovega igralca, ter da v nedeljo prikažemo dobro igro tako v obrambi, kot v napadu. Veseli bomo vsake pomoči iz tribun."