17. 3. 2023

Čez vikend na sporedu odločilne tekme četrtfinala 1. ŽRL

Po Krimovkah in Izolankah, ki so medsebojni četrtfinalni srečanji že odigrale, bodo vstopnice za mesta v skupinah za končno razvrstitev razdeljene ta vikend, ko bodo na sporedu druge tekme preostalih obračunov četrtfinala.

V modri skupini bodo Litijanke dobro izhodišče s prve tekme poskusila unovčiti na gostovanju v Celju, Ptujčanke si bodo želele popraviti vtis proti Ajdovkam, Novomeščanke pa dokončati posel v Velenju.

V četrtfinalu zelene skupine bodo na treh dvobojih za skupno zmago odprte vse možnosti, še največ prednosti pa so s prve tekme odnesle Logatčanke, ki bodo to soboto gostile Vrhničanke.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, ČETRTFINALE, 2. TEKMA

Sobota, 18. marca, ob 15.00:
ŽRK Z'DEŽELE : ŽRD LITIJA

IZJAVI PRED TEKMO

Miša Marinček, trenerka ŽRK Z'Dežele: 
"V soboto nas čaka pomemben obračun, ki določa o nadaljevanju prvenstva. Želimo si dobrega obiska in glasnega navijanja naših navijačev, ekipa pa bo naredila vse, da si z dobro, požrtvovalno igro priigra nadaljevanje prvenstva v končnici za prvaka."

Urša Urbančič. rokometašica ŽRD Litija
"V soboto nas čaka povratna tekma s Celjem. Svojo igro s prve tekme želimo še izboljšati. Osredotočamo se na svojo igro in da odigramo, ne samo to, ampak vsako tekmo, ki nas še čaka v tej sezoni, zbrano in maksimalno ne glede na rezultat."

Sobota, 18. marca, ob 19.00:
ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

IZJAVI PRED TEKMO

Maja Grmek, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"S puncami smo si na prvi tekmi četrtfinala proti ekipi s Ptuja priigrale visoko prednost in zato se lahko sproščeno odpravimo na sobotno gostovanje. Neglede na visoko razliko pa moramo to tekmo maksimalno izkoristiti, saj prihajajo najtežje tekme v ligi za prvaka, na katere želimo biti maksimalno pripravljene. Poleg državnega prvenstva pa nas letos čaka še final4 za naslov pokalnih prvakinj, ki ga bomo igrale v domači dvorani in zato nam ta predstavlja še večji izziv."

Nedelja, 19. marca, ob 18.00:
ŽRK VELENJE : ŽRK KRKA NOVO MESTO

IZJAVI PRED TEKMO

Nika Petkovič, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:
"V nedeljo nas v Velenju čaka povratna četrtfinalna tekma. Z nasprotnicami se letos že dobro poznamo in menim, da obe ekipi vesta, kje pretijo nevarnosti. Kljub manjši  prednosti, ki smo si jo priborile doma, se na gostovanje odpravljamo motivirano in z željo, da še dvignemo nekatere nivoje igre. Verjamem, da se bomo s pravim pristopom in borbo vseh 60 minut na koncu lahko veselile napredovanja med najboljše štiri ekipe."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, ČETRTFINALE, 2. TEKMA

Sobota, 18. marca, ob 18.00:
RK SAVA KRANJ : RK OLIMPIJA

IZJAVI PRED TEKMO

Matija Mušič, trener RK Sava Kranj:
"V soboto bomo odigrali povratno tekmo četrtfinala proti Olimpiji. Na prvi tekmi smo si pridelali minimalen zaostanek. Prepričan sem, da bomo v domači dvorani prikazali našo najboljšo predstavo in da bo zmaga ostala doma."

Špela Pugelj, rokometašica RK Olimpija:
"V soboto nas čaka nova zahtevna tekma četrtfinala končnice proti ekipi Save Kranj. Proti fizično močnejšemu nasprotniku bomo kot ekipa in posameznice dale svoj maksimum ter poizkusile popraviti napake iz prve tekme. Cilj je, da poizkusimo prikazati čim boljšo rokometno predstavo in se ne bati prejeti marsikaterega udarca ter znati vrniti udarce nazaj. V prvi vrsti pa, da uživamo in se zabavamo."

Sobota, 18. marca, ob 19.00:
RK PIRAN : ŽURD KOPER

IZJAVI PRED TEKMO

Anja Kolobarić, rokometašica RK Piran:
"V soboto igramo povratno tekmo proti ekipi iz Kopra. Gre za primorski derbi, zato pričakujemo zanimivo tekmo. S puncami bomo dale vse od sebe od prve do zadnje sekunde, da zmaga ostane v Luciji. Ker igramo doma, lepo vabljeni v čim večjem številu, da nas podprete s tribun."

Gaja Soršak, rokometašica ŽURD Koper: 
"S puncami tekmo že nestrpno pričakujemo, saj smo dokazale, da smo v igri naredile napredek in lahko konkuriramo vsem ekipam v ligi. Zavedamo se da bomo morale prikazati zbrano in disciplinirano igro v napadu in borbo v obrambi, da bomo želeno zmago prinesle v Koper. Pričakujem borbo obeh ekip in dobro tekmo."

Sobota, 18. marca, ob 20.00:
RK ZVEZDA LOGATEC : ŠDRŠ VRHNIKA

IZJAVI PRED TEKMO

Sara Stojanović Železnik, rokometašica RK Zvezda Logatec: 
"Na povratni tekmi z Vrhniko pričakujem borbo od prve do zadnje minute. Kljub prednosti, ki jo imamo iz prve tekme, bo derbi zagotovo zanimiv. Upam, da bo zmaga ostala doma."

Anja Jereb, rokometašica ŠDRŠ Vrhnika:
"Tekma, ki je na sporedu v soboto proti ekipi Logatca, bo vse prej kot lahka, česar se zavedamo. Kljub temu, da nas kar nekaj igralk ne more pomagati ekipi, zaradi poškodb, sem prepričana, da bodo igralke na igrišču dale vse od sebe in odigrale kot znajo. Sobotna tekma je pomembna za nadaljevanje, zato vabim tudi vse naše navijače, da se nam pridružijo in nam pomagajo."