27. 3. 2023

Ajdovke končnico odprle z zmago

Na zadnji tekmi preteklega tedna v 1. ženski rokometni ligi so se zmage nad Celjankami veselile rokometašice Mlinotesta Ajdovščine.

Na domačem parketu so rokometašice iz mesta burje slavile zmago z rezultatom 32:29. Druga tekma prvega kroga v končnici 1. - 4. mesta bo na sporedu prihajajoči četrtek, ko bo na gostovanje h Krimu Mercatorju pripotovala novomeška Krka. 

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. - 4. MESTA, 1. KROG

Nedelja, 26. marec:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA - ŽRK Z'DEŽELE 32:29 (21:13)
Ferfolja (4), Abina in Fegic po 5; Novak 13 (1), Vrček 6.

Zasedba iz Ajdovščine je zaključni del sezone otvorila z zmago nad ekipo Z'dežele. Z novima dvema točkama, ki so jih ajdovske rokometašice pripisale skupnemu izkupičku sezone, so se na lestvici skupine klubov, ki se borijo za naslov državnega prvaka, oddaljile od Celjank in približale Krimovkam.
V prvem polčasu je igra na tekmi v veliki dvorani Police v Ajdovščini bolje stekla gostiteljicam, ki so še pred zaključkom prve polovice srečanja povedle s kar devetimi zadetki razlike. Gostje je v igri držala Erin Novak, ki je dosegla osem od 13 golov zasedbe iz Celja v prvem polčasu. V nadaljevanju so varovanke Miše Marinček svoj zaostanek zmanjšale, a prednosti Mlinotesta Ajdovščine niso uspele resno ogroziti. Ob izteku igralnega časa so se zmage z 32:29 veselile domačinke.
V domači zasedbi je kar šest igralk doseglo tri ali več zadetke, po pet so jih zbrale Teja Ferfolja, Ana Abina in Nuša Fegic. Na drugi strani jih je Novakova dosegla 13.

IZJAVI PO TEKMI

Erin Novak, rokometašica ŽRK Z'dežele:
"S prvim polčasom se ne moremo pohvalit. V tekmo smo vstopile brez energije, zadržano, delale smo napake, v obrambi sploh nismo igrale. Med polčasom smo se zmenile, da moramo stvari popraviti predvsem v obrambi. To se je na koncu pokazalo, da smo zmanjšali zaostanek, vendar za preobrat je zmanjkalo časa."

Teja Ferfolja, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"Tekme s Celjankami so vedno pestre in zanimive. V drugem polčasu smo napravile preveč tehničnih napak, vendar smo vesele, da smo derbi zaključile z zmago in s tem povečale naskok na Mesninkami na prvoligaški lestvici."