1. 4. 2023

Koprčani v Ormožu nazaj na zmagovalne tire

Na petkovih obračunih v državnem prvenstvu so se zmag veselili Celjani, Koprčani in Škofjeločani.

To soboto bodo v Ligi NLB na sporedu še dvoboju Gorenja Velenja in Krškega. Krke in LL Grosista Slovana, Slovenj Gradca in Dobove ter Rika Ribnice in SVIŠ Ivančne Gorice.

LIGA NLB, 20. KROG

Petek, 31. marec:
RK JERUZALEM ORMOŽ - RD KOPER 24:32 (10:20)
Kosi 6 (2), Ćirović, Pungartnik in Krabonja po 4; Poklar 14 (4), Bratkovič 5.

Igralec tekme: Tine Poklar (RD Koper)

V dvoboju sedmo- in devetouvrščene ekipe so bili uspešnejši rokometaši Kopra, ki so s tem prekinili niz petih tekem brez zmage. Koper je zdaj pri 18 točkah na sedmem mestu izenačen z Urbanscape Loko. Ormožani so vpisali 11. poraz letos in ostajajo deveti s 14 točkami.
Koprčani so tekmo bolje odprli, po slabi polovici prvega polčasa pa so po golu Tineta Poklarja povedli s štirimi goli prednosti (8:4), kar je prisililo domačega stratega Sašo Prapotnika, da vzame minuto odmora.
A to poteka igre ni preveč spremenilo, saj so gostujoči rokometaši še naprej gospodarili na parketu. Po sedemmetrovki Poklarja so vodili že za sedem (12:5). Do konca polčasa so prednost povišali na dvomestno številko in na glavni odmor odšli s prednostjo desetih zadetkov.
V drugem polčasu so morali tako gostujoči rokometaši visoko prednost le še zadržati do konca. Ormožani so se vmes uspeli približati na šest golov zaostanka, kaj več pa jim Koprčani niso pustili. Do konca tekme so tempo spet nekoliko dvignili, na obalo pa odnesli novi dve točki.
Pri Kopru je s 14 goli blestel Poklar, pet jih je dodal še Adam Bratkovič. Pri Ormožu je bil s šestimi goli najuspešnejši Tilen Kosi.
V naslednjem krogu bodo rokometaši Ormoža gostovali pri Grosist Slovanu, Koper pa pred domačimi navijači čaka težak obračun proti velenjskemu Gorenju.

IZJAVI PRED TEKMO

Gašper Pungartnik, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Odigrali smo daleč pod svojimi zmožnostmi. Koper je takoj prevzel oblast na igrišču in nas popolnoma nadigral v 1. polčasu. Naša igra v prvem polčasu je res bila grozna. V drugem polčasu so gostje nadzirali rezultat in zasluženo zmagali. Treba je prespati, nato tekmo analizirati in izluščiti dobre ter slabe stvari s te tekme."

Tine Poklar, rokometaš RD Koper:
"V zadnjem času smo nanizali nekaj slabih rezultatov in v Ormož smo prišli zelo motivirani, da dokažemo, da zmoremo bistveno več kot v drugem delu prvenstva. Odličen začetek tekme nam je vlil samozavesti in uspevalo nam je praktično vse, kar smo si zamislili. V drugem delu tekme smo brez večjih težav držali visoko prednost."

RK MARIBOR BRANIK - RD URBANSCAPE LOKA 28:30 (12:18)
Budja 7, Sok (5), Kačičnik in Jezernik (2) po 5; Jesenko 6 (2), Batagelj 5.

Igralec tekme: Matevž Jesenko (RD Urbanscape Loka)

Mariborčani so doživeli poraz še na 15. tekmi v tej sezoni in ostajajo na dnu prvenstvene lestvice. S sedmimi osvojenimi točkami so izenačeni s Krškim, ki bo tekmo tega kroga odigralo v soboto proti velenjskemu Gorenju. Urbanscape Loka je na drugi strani prišla do sedme zmage, tretje zaporedne, in začasno na sedmem mestu prehitela Koper, ki danes gostuje v Ormožu.
Rokometaši iz Škofje Loke so prvi na dvoboju povedli, prednost pa so držali skozi večino prvega polčasa. Z igralcem več na parketu so v 17. minuti prvič povedli s tremi goli prednosti (12:9). Nekaj trenutkov za tem so po dveh golih Matevža Jesenka povedli za pet (16:11). Na glavni odmor so Škofjeločani odšli z lepo prednostjo šestih zadetkov.
V nadaljevanju so Mariborčani krenili po izenačenje, prednost Loke pa je skoraj v celoti izpuhtela po vsega devetih minutah drugega dela, ko je Tadej Sok znižal na 19:21. Po tem so se gostje spet zbrali in hitro pobegnili na pet golov naskoka (25:20). V zadnjih 15 minutah dvoboja so se domači rokometaši znova nekoliko približali, a jim je za preobrat zmanjkalo časa.
S sedmimi goli je bil pri Mariboru najuspešnejši Izidor Budja, po pet pa so jih dodali Sok, Vid Kačičnik in Teo Jezernik. Pri Loki je šest golov prispeval Matevž Jesenko in pet Mark Batagelj.
V naslednjem krogu rokometaše Urbanscape Loke čaka težka naloga, saj bodo doma gostili vodilno ekipo lige Celje Pivovarno Laško. Mariborčani pa se bodo odpravili na gostovanje v Ivančno Gorico.

IZJAVI PO TEKMI

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik:
"Mogoče je manjkalo malo zbranosti. Predvsem v trenutkih, ko smo imeli na koncu dva igralca več in smo namesto doseženega gola izgubili žogo. Ampak to je ena žoga, na to je potem težko na tak način gledati. Težava je, ker ne izkoriščamo svojih priložnosti. Veliko je zgrešenih strelov, ki se pretvorijo v protinapade. Na žalost. To je to, česar smo v tem trenutku zmožni."

Gregor Cvijič, trener RD Urbanscape Loka:
"Odigrali smo dva različna polčasa. V prvem smo igrali dobro v obrambi in napadu ter izkoristili dobre obrambe vratarja. Drugi polčas smo  dopustili Mariboru, da se je približal. Na koncu smo zdržali njihov nalet in osvojili dve točki."