21. 4. 2023

Po reprezentančnem odmoru in zaključku pokala znova čas za 1. ŽRL

Na slovenske rokometne parkete se po reprezentančnem odmoru in zaključnem turnirju Pokala Slovenije znova vrača 1. ženska rokometna liga.

Prve bodo ta konec tedna na igrišče stopile rokometašice Ljubljane in Pirana, uro in pol kasneje pa bodo drugi petkov dvoboj začele še igralke Velenja in Litije.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 5. - 8. MESTA

Petek, 21. april, 19.30:
ŽRK VELENJE - ŽRD LITIJA

IZJAVI PRED TEKMO

Adrijana Černivec, rokometašica ŽRK Velenje 
"Danes nas čaka prva tekma v končnici. K nam prihaja ekipa iz litije, proti katerim bomo morale igrati zbrano in borbeno vseh 60 minut tekme, da bosta dve točki ostali doma."

Aleksandra Petrukhina, rokometašica ŽRD Litija:
"Po daljšem obdobju brez tekem je pred nami zelo pomembna tekma v boju za končno peto mesto. Verjamem v našo ekipo in dober rezultat."

KONČNICA 9. - 12. MESTA

Petek, 21. april, 18.00:
RK LJUBLJANA - RK PIRAN

IZJAVI PRED TEKMO

Aljaž Pavlič, pomočnik trenerke RK Ljubljana:
"Piran je naš neposredni tekmec v boju za 9. mesto v prvenstvu. Za zmago bomo morali sestaviti 2 dobra polčasa brez nihanj, ki smo jih imeli proti ekipi Olimpije. Verjamem, da nam bo s čvrsto igro v obrambi in potrpežljivo igro v napadu to tudi uspelo."

Nina Cepič, rokometašica RK Piran:
"Po dolgem premoru nas v petek čaka gostovanje proti ekipi RK Ljubljana . Zavedamo se, da tekma ne bo lahka, zato bomo v obrambi kot v napadu morale stopiti skupaj in se boriti po naših najboljših močeh, da pripeljemo 2 piki nazaj v Piran."