21. 5. 2023

Dobova z zmago nad Slovanovci obstala v Ligi NLB

Rokometaši Dobove so v 25. krogu lige NLB doma premagali ekipo LL Grosista Slovana z 31:24 (16:10) in si s tem zagotovili igranje med elito v prihodnji sezoni.

Od prvoligaške konkurence se po zmagi Dobove poslavljata Krško, ki je zbralo osem točk in Maribor Branik, ki se lahko v zadnjem krogu izenači s točkovnim izplenom Dobovčanov, a ga od obstanka v Ligi NLB loči negativen izkupiček na medsebojnih dvobojih z dobovskim moštvom.

LIGA NLB, 25. KROG

Nedelja, 21. maja:
RK DOBOVA - RD LL GROSIST SLOVAN 31:24 (16:10)
Pintar (2) in Šukić (3) po 7; Šebalj 7 (3), Sanković, Ranisavljević in Soršak po 3.

Igralec tekme: Tilen Grudnik (RK Dobova)

Dobova si je v predzadnjem krogu zagotovila obstanek med prvoligaši, saj ima pred Mariborom Branikom dve točki prednosti, v primeru enakega števila točk pa odločajo medsebojne tekme. Obe je dobila Dobova, ki je z današnjo zmago med drugoligaše poslala še Krško. To je zadnje s točko manj od Maribora in tremi manj od Dobove.
Dvoboj motiviranih domačih in gostov iz prestolnice je bil izenačen do 11. minute, ko je bilo na semaforju 7:6. Nato pa so domači prevzeli pobudo in prednost do velikega odmora povišali na šest golov.
Te prednosti v drugih 30 minutah niso spustili iz rok, še več, najvišja je v 45. minuti znašala deset golov (26:16). V zadnje četrt ure je devetouvrščeno moštvo državnega prvenstva le še ublažilo poraz.
Najboljša strelca domače zasedbe sta bila Blaž Pintar in Željko Šukić s sedmimi goli, pri gostih jih je prav toliko dosegel Vid Šebalj.
V zadnjem krogu bodo rokometaši Dobove gostovali pri Krškem, Slovan pa bo na domačem parketu izzval Trimo Trebnje.

IZJAVI PO TEKMI

Tilen Grudnik, rokometaši RK Dobova:
"Kapo dol za današnjo tekmo. Fantje so se borili in pokazala na igrišču kdo je bil danes boljši. Čestitke tudi drugi ekipi za borbo. Na koncu je važno, da ostajamo v ligi. Vabim vse navijače na zadnjo tekmo v Krško, da uspešno zaključimo sezono z zmago."

Robert Sankovič, rokometaši RD Slovan:
"Čestitke Dobovi za zmago. Odigrali so eno super tekmo. Mi smo jih probal presenetit z našo obrambo, kar se v bistvu ni izkazal za najboljše, malo zaradi pristopa pa malo tudi zaradi dobre reakcije domačinov. V drugem polčasu so je Dobova odlepila in se nismo mogli nikakor približat. Dobova je imela razpoloženega vratarja. Čestitke Dobovi za obstanek v ligi, vidimo se naslednjo sezono."