24. 6. 2023

Mladinci po porazu proti Švedski v Predsedniški pokal

Mladinska reprezentanca Slovenije si na svetovnem prvenstvu do 21 let ni priigrala napredovanja v boje za najvišja mesta. Po zmagi nad Grenlandijo, remijem z Bahrajnom ter petkovem porazu proti Švedski je skupinski del tekmovanja sklenila na tretjem mestu skupine F.

SVETOVNO PRVENSTVO DO 21 LET, SKUPINSKI DEL:

Petek, 23. junij (Atene, Grčija):
SLOVENIJA - ŠVEDSKA 38:25 (20:13)
Slovenija: Mlivić 3, Velić 4, Janc 1, Levstek, Kačičnik, Soršak 3, Miklavec 2, Lukman 1, Ćirović 3, Majcen, Rot 5, Gregorič, Šilc 3; Zupančič, Rauh.

Razpoke v slovenskem oklepu so se začele kazati že v četrtek, ko je Slovenija po slabši predstavi v zadnji sekundi tekme rešila remi proti Bahrajnu (29:29). To je pomenilo, da se je na zadnji tekmi predtekmovanja proti Švedski znašla v položaju, ko je bila za preboj v obračune za prvaka potrebna zmaga.

Uvodni zaostanek ni vlil dodatne samozavest slovenski četi, vratarja Alexander Lindén in Palmar sta zaustavljala tudi strele Slovencev po izigranih akcijah. Naša izbrana vrsta se je po 30 minutah soočala s sedmimi goli zaostanka (20:13), kar se je izkazalo za nedosegljivo prednost Švedske.

Začetek drugega polčasa s 7:2 za Švedsko je bil točno to, kar so Skandinavci potrebovali, da so se oddaljili na razliko v zadetkih, ki je slovensko moštvo ni uspelo ujeti.

Slovenija je skupinski del tekmovanja sklenila na tretjem mestu, z istim številom točk kot Bahrajn, a slabšo razliko v doseženih in prejetih zadetkih. Tekmovanje bo nadaljevala v Predsedniškem pokalu, kjer jo v nedeljo in ponedeljek čakata srečanji z Argentino in Norveško.