2. 2. 2024

Gaber po osmih letih iz Szegeda v Nantes

Slovenski rokometni reprezentant Matej Gaber bo od prihodnje sezone igral za Nantes, je francoski klub potrdil na spletni strani. Dvaintridesetletni član madžarskega Picka Szegeda je z novimi delodajalci podpisal triletno pogodbo. Krožni napadalec in specialist za igro v obrambi je član madžarskega velikana vse od leta 2016.

V Franciji je v preteklosti že igral, saj je med letom 2013 in 2016 zastopal barve Montpelliera. Na domačih tleh je igral za Loko in Gorenje iz Velenja, od koder se je prvič podal na tuje.

V slovenski reprezentanci je Gaber nepogrešljiv člen že vrsto let. Pred letošnjim evropskim prvenstvom v Nemčiji je bil na razširjenem seznamu 35 igralcev selektorja Uroša Zormana, a zaradi poškodbe naposled na EP ni nastopil.

Doslej je v dresu z državnim grbom zbral 139 nastopov, kar ga uvršča na 17. mesto večne lestvice po nastopih. Dosegel je 207 golov.

"Zelo sem vesel, da bom lahko od prihodnje sezone nosil dres Nantesa, ki velja za enega največjih evropskih klubov," je o prestopu v deželo aktualnih evropskih prvakov za spletno stran dejal 32-letni krožni napadalec.

"Ko je prišla ponudba, nisem dolgo okleval. Na Francijo imam zelo lepe spomine, tam je bila rojena tudi moja hčerka. Liga je zelo zahtevna in skozi celotno sezono predstavlja številne izzive," je še dodal Gaber, ki je v francoski ligi zbral 73 tekem za Montpellier.