3. 2. 2024

Ikast v Stožicah boljši od Krima

Rokometašice Krima Mercatorja so v 12. krogu lige prvakinj doma izgubile proti danskemu Ikastu z 28:34 (15:18). Ljubljanska ekipa se bo v naslednjem krogu čez teden dni v gosteh pomerila z danskim Esbjergom.


Ljubljanska ekipa v Stožicah ni bila kos v minuli sezoni tretjeuvrščeni zasedbi danskega prvenstva in zmagovalki evropskega pokala, po moči drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.


Krimovke so po nepopolnem 12. krogu z 11 točkami na petem mestu v skupini B. V vodstvu sta francoski Metz in danski Esbjerg z 18, Ikast jih ima 17, norveški Vipers Kristiansand 13, madžarski Ferencvaros je zbral osem, romunski Rapid iz Bukarešte sedem, poljski Lubin pa je brez točk.


Najboljši ekipi iz skupine B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakata dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A.


Ljubljanska ekipa se bo po gostovanju na Danskem 10. februarja v zadnjem krogu doma pomerila z Lubinom. Slovensko-poljski obračun bo 17. februarja.


Izbranke domačega trenerja Dragana Adžića v začetku niso našle recepta za igro Ikasta. V njihovi igri ni bilo prave energije, kar so rokometašice iz Hamletove dežele izkoristile in jim že po dvajsetih minutah ušle na tri gole (8:11).


Črnogorski strokovnjak je v prvi polovici opravil številne kadrovske menjave in iskal najbolj razpoložene igralke, a jih ni našel. V 28. minuti so prvič zaostale za štiri (13:17), na polčasu pa za tri gole (15:18).


V začetku druge polovice tekme se je prepad med ekipe še bolj povečal, v 37. minuti je primanjkljaj v zadetkih narasel na sedem (16:23).


Ljubljančanke so nato le strnile vrste, v naslednjih šestih minutah so naredile delni izid 6:1 in več kot prepolovile visok zaostanek (22:24). Tekma je bila ponovno odprta, sploh po zadetku Rusinje Darje Dmitrijeve, ki je v 48. minuti znižala na 25:26.


Ljubljančanke so v prelomnih trenutkih dvoboja znova izgubile rdečo nit v svoji igri, Danke so jim po delnem izidu 5:0 v 52. minuti ušle na šest golov (25:31), na koncu pa tudi osvojile Stožice.


V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Barbara Lazović s šestimi goli, Jovanka Radičević in Darja Dmitrijeva sta dosegli po štiri zadetke.


"Odgovornost za poraz prevzemam na svoja ramena. Do naslednje domače tekme moramo napake popraviti in se oddolžiti našim navijačem," je bil po porazu redkobeseden Adžić.


"Mislim, da je bila celotna tekma slaba. Začele smo slabo. Pred tekmo smo ponavljale, da je vse odvisno od nas in to se je pokazalo. Izgubile smo preveč žog, zgrešile preveč strelov. Proti Ikastu tako ne moreš zmagati. Pozitivna stvar je bila tisti del, ko smo se uspele približati, ampak nam je na koncu zmanjkalo moči in zbranosti. To enostavno ni bil naš dan. Dobro moramo analizirati tekmo in popraviti napake, ker nas naslednjo soboto čaka zahtevno gostovanje," je dodala Lazović.