18. 2. 2024

Slovan do pomembne zmage v boju za obstanek

Na zadnji redni tekmi 16. kroga Lige NLB so se pomembne zmage v boju za obstanek v tekmovanju razveselili rokometaši LL Grosista Slovana. Na Kodeljevem so bili z 32:24 boljši od Urbanscape Loke.

Že petek je v Trebnjem domači Trimo je zanesljivo odpravil Dobovo, boljši je bil z 39:25. V soboto so nato na obračunu v Kopru gostitelji s 33:30 ugnali Riko Ribnico, na preostalih treh tekmah istega dne pa so se zmage razveselile le še gostujoče zasedbe - Celja Pivovarne Laško na Galjevici (30:37), Gorenja Velenja v Stični (26:36) in Slovenj Gradca na Škofljici (26:31).

Zadnja tekma kroga bo pred kamerami Sportkluba na sporedu 28. februarja, nasproti si bosta stala Jeruzalem Ormož in Krka.
LIGA NLB, 16. KROG
Nedelja, 18. februar, ob 19.00:
RD LL GROSIST SLOVAN : RD URBANSCAPE LOKA 32:24 (17:12)
Pipp 10, Budja 6; Latković 7, Rudić, Strehar in Dolenc (1) po 3.
STATISTIKA

Ljubljančani so prvič v sezoni 2023/24 dosegli tri zmage v nizu. Pred dvomesečno prekinitvijo zaradi januarskega evropskega prvenstva v Nemčiji so decembra ugnali tekmece iz Dobove, v začetku tega meseca iz Slovenj Gradca, tokrat pa še Škofjeločane. Po četrti zmagi so se po številu točk izenačili s Škofljičani, "v dobrem" pa imajo še zaostalo tekmo 15. kroga proti novomeški Krki.
Izbranci domačega trenerja Borisa Denića so odločno začeli obračun na Kodeljevem in v osmi minuti povedli s 5:2. Gorenjce so imeli v oblasti vse do konca dvoboja, v končnici prve polovice tekme so si priigrali do tedaj najvišje vodstvo golov (16:11 in 17:12).
V začetku drugega polčasa so bili še bolj dominantni na igrišču. V 46. minuti so po golu Tarika Mlivića povedli za osem golov (25:17), kljub manjši krizi - Škofjeločani so se jim približali na štiri zadetke (21:25, 22:26 in 23:27) - pa so v končnici znova zaigrali resno in odgovorno ter zanesljivo zmagali.
V ljubljanski ekipi sta bila najbolj učinkovita Matic Pipp z desetimi in Izidor Budja s šestimi goli, Mirko Latković je za škofjeloško dosegel sedem zadetkov.
Ljubljanska zasedba bo zaostalo tekmo 15. kroga proti Krki igrala 21. februarja v Novem mestu. V prihodnjem krogu bo gostila Koper, škofjeloška pa Jeruzalem Ormož. Obe tekmi bosta 24. februarja.

Sreda, 28. februar, ob 18.30:
RK JERUZALEM ORMOŽ : MRK KRKA

Že odigrano, petek, 16. februar:
RK TRIMO TREBNJE : RK DOBOVA 39:25 (21:15)

Sobota, 17. februar:
RD KOPER : RD RIKO RIBNICA 33:30 (18:17)
MRK LJUBLJANA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 30:37 (11:20)
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK GORENJE VELENJE 26:36 (13:20)
ŠRD ŠKOFLJICA : RK SLOVENJ GRADEC 26:31 (12:15)
VEČ O TEKMAH