20. 2. 2024

Krimovke zanesljive proti Celjankam

V torek se je nadaljeval 12. krog 1. A ženske rokometne lige. Krim Mercator je zanesljivo ugnal zasedbo Z'dežele, boljši je bil z 38:23.

Krog se bo zaključil s sredinima dvobojema Ptujčank in Izolank ter Velenjčank in Ajdovk.

Na prvi tekmi kroga Litijanke novomeški Krki niso dovolile presenečenja in zmagale z 28:20.
1. A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 12. KROG
Torek, 20. februar:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK Z'DEŽELE 38:23 (21:13)
Abina in Ngombele (1) po 8; Zulić (2) in Kadić po 6.
STATISTIKA

IZJAVI PO TEKMI:

Dijana Đajić, rokometašica RK Krim Mercator:
"Veseli me, da smo popravile igro in vtis s prve tekme proti Celju in proti Litiji. Vesele smo zmage, zdaj pa se že pripravljamo na naslednje domače in evropske izzive."

Ema Marija Marković, rokometašica ŽRK Z'dežele:
"Po porazu, ki smo ga doživele v Izoli, se je bilo težko pobrati. Tokratno tekmo smo namenile pripravi na prihajajoče tekme, veliko smo trenirale v napadu. Pozornost moramo nameniti tudi v obrambi, popraviti moramo našo agresivnost in komunikacijo."

Sreda, 21. februar, ob 20.00:
ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ - ORMOŽ : ŽRK TRGO ABC IZOLA

IZJAVI PRED TEKMO:

Kaja Korpar, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj - Ormož:
"V sredo gostimo na Ptuju ekipo Izole. Na tej zahtevni tekmi bomo morale biti disciplinirane in osredotočene vseh 60 minut. Pristop, agresivnost in boj za vsako žogo bodo glavni dejavniki, ki bodo odločali o tem, kdo bo na koncu osvojil dve točki. Skupaj z dekleti se bomo po najboljših močeh potrudile, da bo zmaga ostala doma."

Borut Hren, trener ŽRK Trgo ABC Izola:
"Odhajamo na najdaljše gostovanje k vedno neugodni ekipi Ptuja. Pričakujem, da bomo nadaljevali dobre igre iz predhodnih tekem z veliko mero borbenosti in želje, saj nam samo to lahko prinese nov uspeh."

ŽRK VELENJE : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

IZJAVI PRED TEKMO:

Neja Žejn, rokometašica ŽRK Velenje:
"Pred nami je tekma z ekipo Ajdovščine, ki spada v sam vrh slovenskega rokometa. Gre za zelo kakovostno ekipo, ki ima izkušnje tudi v evropskem tekmovanju. Me smo imele v preteklih tednih veliko težav z boleznimi in smo večji del treningov opravile v okrnjeni zasedbi. Kljub temu pa si želimo prikazati dobro in zbrano igro in mogoče ekipo Ajdovščine na domačem igrišču presenetiti."

Zala Vuk, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"Po dolgem času se odpravljamo na gostovanje, na katerem si s puncami želimo nadaljevati z igro, ki smo jo prikazovale do sedaj in domov pripeljati novi dve točki."

Že odigrano, sobota, 17. februar:
ŽRD LITIJA : ŽRK KRKA NOVO MESTO 28:20 (17:10)
VEČ O TEKMI

LESTVICA 1. A ŽENSKE ROKOMETNE LIGE