22. 2. 2024

Gorenje Velenje z novimi dresi za dober namen

S spletno dražbo dresov znanih Velenjčanov zbiranje sredstev za športnike iz socialno šibkih družin.

RK Gorenje Velenje in MZPM Velenje sta v preteklosti že uspešno organizirala in sodelovala v različnih socialno odgovornih projektih, ki lajšajo življenje v lokalni skupnosti. Da gre za klub, ki je močno vpet v regionalno okolje so njegovi člani pokazali tudi ob nedavnih poplavah v Savinjski dolini, raznih očiščevalnih akcijah in drugih lokalnih projektih. Med drugim svojim mladim rokometašem iz socialno šibkih družin omogočajo oprostitev plačila vadnine.

Ob predstavitvi novih dresov, ki so jih oblikovali v oblikovalskem studiu Hisense Gorenje Europe, za iizdelavo pa je poskrbel tehnični opremljevalcec kluba hummel, so k sodelovanju povabili znane Velenjčane, ki so svoje drese donirali za dober namen.           

S podporo Šaleško Savinjske gospodarske zbornice Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje organizira spletno licitacijo dresov na kateri se bodo dražili dresi: Petra Polesa6 Pack Čukurja, Iztoka Melanška, basista skupine Tabu, Matjaža Jelena iz skupine Šank Rock, stand up komika Uroša Kuzmana, dobitnice bronaste oimpijske kolajne Glorie Kotnik, večkratnega evropskega prvaka in člana Evropske rokometne hiše slavnih Vida Kavtičnika in tudi Boruta Pahorja, bivšega predsednika Republike Slovenije.

Zbrana sredstva bodo namenjena športnikom iz socialno šibkih družin  za različne projekte, pri čemer bo 20% prek MZPM Velenje razdeljeno v mlajših selekcijah RK Gorenje Velenje, preostali, večji del, pa bo namenjen otrokom iz vseh treh občin Šaleške doline, ki jih pokriva MZPM Velenje.

S tem projektom želita RK Gorenje Velenje in MZPM Velenje olajšati športno pot mladim iz Šaleške doline in pokazati, da imamo v naši dolini vsi #istosrce. Ne glede na ekonmosko situacijo posameznikov in družin, bi vsak otrok moral imeti priložnost organizirane vadbe, ne glede na športno panogo.

Izklicna cena posameznega dresa je 200 €, z minimalnim dražbenim dvigom v vrednosti 50€. Licitacija dresov bo potekala en mesec, od 22. februarja do 22. marca 2024 na spletni strani: Dobrodelna dražba Vile Rožle – dobrodelna dražba (vilarozle.si)